Niimoodi sõitis Marko Kilp kvalifikatsioonis.Foto: Reuters/Scanpix
Pyeongchang 2018
13. veebruar 2018, 13:55

Milline draama! Marko Kilp võitles vapralt, kuid jäi suusasprindi poolfinaalist välja (4)

Pyeongchangi taliolümpiamängudel võitles Marko Kilp murdmaasuusatamise klassikasprindi veerandfinaalis vapralt, pälvis oma sõidus neljanda koha ja jäi ootele, kuid mõni minult hiljem selgus, et esitosinasse ta siiski ei mahu. Lõppkohaks 18., mis tähistab eestlaste senist parimat tulemust. 

Kilp startis teises sõidus ja hoidis end pikka aega kahe parema seas - just nii palju suusatajaid kohaga edasi saab. Kuid lõpulaskumisel libises konkurentide suusk selgelt paremini. Kilp lõpetas itaallase Federico Pellegrino, norralase Paal Golbergi ja rootslase Calle Halfvarssoni järel neljandana, rootslasest vaid 0,05 sekundit tagapool. Aeg täpselt 3.12,00 ning edasi tuli loota, et kolme viimase sõidu kolmanda koha mehed ei saaks sama head aega. Sest avasõidu kolmandat-neljandat Kilp igatahes edestas. Viie sõidu peale kokku saab kaks paremat ka aegadega edasi. Ning siis, neljandas sõidus jõudis Kanada eestlane Len Väljas kolmandana pärale ajaga 3.10,87.

Avasõidust võtsid poolfinaalikoha Johannes Hosflöt Kläbo (Norra) ja Teodor Peterson (Rootsi), teisest Pellegrino ja Golberg, kolmandast Aleksandr Bolšunov (Venemaa) ja Ristomatti Hakola (Soome), neljandast Oskar Svensson (Rootsi) ja Emil Iversen (Norra) ning viiendast Matti Jylhä (Soome) ja Baptiste Gros (Prantsusmaa). Ajaga pääses peale Väljase edasi temaga samas sõidus osalenud venelane Aleksandr Panžinski.