Elizaveta kohtusFoto: Liis Vaksmann
Krimi
14. veebruar 2018, 11:16

Lisatud prokuratuuri kommentaar

LEEBEM KARISTUS: prokurör nõuab oma noormehe noalöögiga südamesse tapnud neiule kümneaastast vangistust (16)

Harju maakohtus toimub täna istung, 21-aastase Jelizaveta Kapitonova üle, keda süüdistatakse Tallinnas lauluväljaku lähistel 22-aastase mehe noaga ründamises. Rünnaku tõttu sai mees ohtlikke haavu ning suri hiljem saadud vigastustesse. Prokurör nõuab Jelizavetale kümneaastast vangistust.

Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Merike Tikk ütles Õhtulehele, et reeglina näeb kohus tapmise eest süüdimõistmisel karistusena ette vangistuse 6-15 aastat.

"Arvestades konkreetse kuriteo asjaolusid ning seda, et karistust kergendava asjaoluna kahetseb süüdistatav oma tegu, pidasin õigeks küsida Jelizaveta Kapitonova karistuseks kümne aasta pikkust vangistust, mis on pisut alla sanktsiooni keskmise," sõnas ringkonnaprokurör Tikk.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab 21-aastast Jelizavetat tapmises. Nimelt 16. juunil südaöö paiku pussitas Jelizaveta Tallinnas lauluväljaku lähedal oma kaaslast, 22-aastast noormeest Igorit, kes sai üliraskeid tervisekahjustusi. Neiu ise põgenes, kuid tabati ja peeti kinni juulis Narvas.

Tema kaitsja väidab, et Igor kukkus või komistas ise noa otsa, sest ei ole tõendatud noaga löömise hetk neiu poolt. Ta küll hoidis nuga langetatult käes, kuid keegi ei nainud, et ta lõi sellega. Noorte juures viibinud sõber Vitali pidas olukorda ohtlikuks ning käskis tüdrukul noa ära panna, kuid läks ise eemale.

Kaitsja sõnul oli Jelizaveta afektiseisundis ja seetõttu mäletab juhtunut vaid episoodiliselt. Prokurör tõi välja, et noored olid tarbinud väga suures koguses alkoholi. Igori veres oli 1,9 promilli. Jelizaveta joobeastet ei saa tagantjärgi mõistagi tõendada.

Kohtus sai sõna ka hukkunud Igori ema, kes oli pisarates. Muuhulgas tsiteeris ta Jelizaveta postitust tüdruku enda või poisi sotsiaalmeedia konto seinal "Pea vastu, Šarik! Kinkisin sulle elu, nüüd sa tead, mis on surematus." Jelizaveta eitab taolise postituse tegemist.

Kohtuotsus kuulutatakse välja 22. veebruaril kell 9.30.