Marko KilpFoto: Jörgen Norkroos
Pyeongchang 2018
13. veebruar 2018, 14:24

ÕL OLÜMPIAL | Marko Kilp: mitte õnnelik, aga mitte ka pettunud. Selline tavaline päev (32)

Suusasprinter Marko Kilp sai oma veerandfinaalis neljanda koha ega pääsenud poolfinaali. Tõsi, kuni eelviimase veerandfinaali lõpuni hoidis ta õnneliku kaotaja positsiooni.

„Napilt läks [Raido] Ränkelil, mul läks mitte nii napilt. Olin oma sõidus neljas," lausus Kilp Eesti ajakirjanikele.

Ooteprotsessist pärast oma veerandfinaali: "Kahekesi [Calle] Halfvarssoniga vaatasime neid sõite, nägime, et üleval oldi parema ajaga, siis saime aru, et ega edasi sõiduks vist ei lähe."

Teadlik taktika kohe esimene-teine positsiooni sisse võtta? "Proovisin võimalikult ees olla, tagant ette on raskem tulla kui eest tahapoole kukkuda."

Ja lõpus kangestusid? "Viimasel kümnel meetril ei suutnud nii palju hoogu sisse joosta laskumisse, arvan, et sealt see vahe Pellegrinoga tuli jah."

Veerandfinaali valikust: "Kui oleks edasi saaanud, siis olnuks rohkem aega puhata poolfinaaliks. Läksin kõrgema koha peale sõitma. Kui oleks tahtnud kindlalt poolfinaali saada, võinuks ka tagumise sõidu valida."

Et juba olemasolevaid koosseise ei vaadanud üldse? "No esimest sõitu ei võtnud jah, seal tundusid vähe kõvemad. Teine oli juba kindla peale minek."

Lõppkokkuvõttes emotsioon? "Mitte õnnelik, aga mitte ka pettunud. Selline tavaline päev."

Terve aasta valmistusite selleks stardiks, kas töö tasus ära? "Jah. Ruka ja tänase vahepealne aeg oli pigem kehv, aga hooaja paremuselt teine sõit, tuleb rahul olla."