Anti Saarepuu Foto: Aldo Luud
Pyeongchang 2018
13. veebruar 2018, 15:48

ÕL OLÜMPIAL | Rõõmus Anti Saarepuu: tänane tulemus korvab Lahti ebaõnnestumise (8)

Team Haanja ehk ühtlasi ka Marko Kilbi treener Anti Saarepuu andis sprindipäeva lõpus rõõmsa näoga intervjuud.

"Igati positiivne päev, oma tegime ära," alustas Saarepuu. "Kindlasti i-le jäi täpp panemata. Aga eks sportlasel jääb alati pärast võistlust natuke kripeldama, kui ei saa maksimumi kätte."

Eraldi kiitis ta Kilbi eelsõitu, mida nimetas suisa perfektseks (15. aeg). "Veerandfinaal oli taktikaliselt kuni lõpusirgeni üsna hästi. Marko näitas, et on tõusu peal väga hea. Viimasel tõusul jooksis ta väga-väga hästi. Oma trumpi tanäitas, aga viimasel 200 meetril jäi natuke puudu."

Lihtsalt toorest jõudu? "Jah, viimased 200 natuke kangestus. Tulid Halfvarssoniga kõrvuti, mõlemad jäid natuke kanges. Aga korralik etteaste, oli näha, et Marko võitles lõpuni ega andnud sentimeetriki järele. Väga vintske!"

Mis kolmanda ja neljanda veerandfinaali ajal sees toimus? "Ütleme nii, kui Marko neljandana lõpetas, siis arvasin, et eest tuleb õnnelik kaotaja. Pinge kasvas. Oli üsna kriitiline. Nagu sprindis ikka, kunagi ei saa milleski kindel olla. Ütlesin raadiosse ka mitu korda, et rahu-rahu. Paraku neljandas löödi ta välja."

"Marko on pikalt karusselil olnud, aga esimesel olümpial 18. koht... seda enam, et kvalifikatsioonis oli kindlalt 30 seas. Suured riigid saavad ainult neli sportlast välja panna, aga ikkagi, Marko oli väga kindlalt poole peal, 15. Täna võin öelda, et eelmise aasta risk õnnestus, et Lahtis hävisime, sest tulime siia rada vaatama. Tänane tulemus korvab Lahti ebaõnnestumise." 

Raido Ränkel jäi kõigest 0,2 sekundiga veerandfinaalis välja, tasuks 31. koht. "Raido jäi napilt välja, aga tegi väga korraliku etteaste," lausus Saarepuu. "Pidime siin planeeritud kiirustreeningud [tervise tõttu] ära jätma."

Kui saaksid valida, siis kas Marko poolfinaalis või mõlemad Raidoga veerandfinaalis? (muigab) "Kindlasti koht poolfinaalis olnuks kõvem. Poolfinaalis on vaja ühest jagu saada ja oled juba esikümnes, mis tähendab järgmiseks ettevalmistuseks EOK toetust. Kindlasti koht poolfinaalis olnuks magusam."