Tottehami mehed võivad rõõmustada! Foto: PAUL CHILDS
Jalgpall
13. veebruar 2018, 23:35

FOTOD JA VIDEOD | Tottenham mängis end raskest seisust Juventuse vastu favoriidiks, Manchester City näitas võimu

Jalgpalli Meistrite liiga naasis kahekuuselt pausilt, algust tehti play-off´ide esimese ringiga. Start oli igati tuline, sest kahe mängu peale sai näha 8 väravat. 

Eriti kiirelt sai kaane maha Juventus, kellel kulus koduväljakul avavärava löömiseks vaid 78 sekundit. Suurepäraselt lahendatud karistuslöögi viimistles väravavõrku Gonzalo Higuain. 

Järgmist tabamust ei tulnud kaua oodata. 8. minutil niitis Tottenhami kaitsja Ben Davies vastase karistusala murule. Kohtunik määras penalti, mille vormistas taaskord Higuain. 

Ehmatava alguse järel said ka britid veidi mängu sisse ning oma teise hea võimlause realiseeris 35. minutil Harry Kane. Totteham elas poolaja lõpus üle veel ühe šoki, sest nende vastu määrati teine penalti, mille aga Higuain sel korral lattilöögiga luhtas. 

Harry Kane näitas, miks ta on maailma paremaid ründajaid. Foto: MAX ROSSI
Higuain realiseeris ühe penalti, aga eksis teisel. Foto: PAUL CHILDS

Pausilt naastes oli taas aktiivsem pool Juventus. Omad võimalused avanesid ka Tottenhamil, millest üks ka ära kasutati. 72. minutil suunas kavala karistuslöögi Gianluigi Buffoni seljataha Christian Eriksen. 

Rohkem kumbki meeskond sihile ei jõudnud. Korduskohtumine peetakse 7. märtsil Londonis ning kaks võõrsilväravat annavad eelise juba Tottenhamile. 

Samal ajal peetud kohtumises läks samuti kiiresti paugutamiseks. Basel pidas koduväljakul Manchester City survele vastu 14 minutit, kuniks väravatesaju avas Ilkay Gündogan. 23. minutiks oli brittide eduseis juba 3:0, kui jala said valgeks ka Bernardo Silva ja Sergio Agüero.

Agüero viis City avapoolajal juba 3:0 ette. Foto: ANDREW BOYERS

Jalga ei võetud gaasipedaalilt ka teisel poolajal. Kulus vaid kaheksa minutit, kui Gündogani imeilus teine tabamus City juba 4:0 juhtima viis. 

Omad pool-momendid tekkisid ka Baselil, ent Edersoni väravalukk jäigi lahti muukimata. City mehed oli samuti neljaväravalise eduga rahul ning lisa ei tulnud. Korduskohtumine peetakse 7. märtsil Manchesteris. 

Homme peetakse järgmised kaks kaheksandikfinaali: Porto võõrustab Liverpooli, Madridi Real PSG-d.