Natalja Zabijako ja Aleksander Enbert.Foto: ALEXANDER NEMENOV
Pyeongchang 2018
14. veebruar 2018, 07:02

Varem Eesti lipu all võistlenud iluuisutaja püsib pärast lühikava paarissõidus medalikonkurentsis (1)

Tallinnas sündinud ja varem Eestist esindanud iluuisutaja Natalja Zabijako läbis koos paarilise Aleksander Enbertiga paarissõidu lühikava puhtalt ning läheb homsele vabakavale vastu kaheksandalt kohalt. Zabijako sai koos Enbertiga lühikaas kirja 74,35 punkti, mis andis 22 paari seas kaheksanda koha. Liidritena lähevad homsele vastu valitsevad maailmameistrid hiinlased Wenjing Sui ja Cong Han. Teised suurfavoriidid sakslased Aliona Savchenko ja Bruno Massot alustavad homset medalijahti neljandalt kohalt. Paarissõidu vabakava toimub homme, Eesti aja järgi kell 5. 


Tallinnas sündinud Zabijako, kes kuus-seitse aastat ka Anna Levandi käe all treeninud, on Pyeongchangis jõudnud juba ka poodiumile tõusta. Esmaspäeval sai ta võistkondliku võistluse järel kaela hõbemedali.

Zabijako sündis 1994. aastal Tallinnas ning esindas Eestit kuni 2014. aastani. Sünnimaalt lahkus ta tülide ja arusaamatuste saatel.

"Venelased on Zabijako pea segamini ajanud, tal on mängus ainult isiklikud huvid. Oma piinliku käitumise pehmendamiseks kallatakse uisuliit ja partner poriga üle," rääkis Eesti Uisuliidu peasekretär Gunnar Kuura aastate eest Õhtulehele.