Kas sprinter Marko Kilp kuulub ka teatenelikusse?Foto: Reuters/Scanpix
Pyeongchang 2018
14. veebruar 2018, 10:37

ÕL OLÜMPIAL | Nii teateneliku kui ka sprinditeate paari osas on otsad lahtised

Murdmaasuusatajate treeneri Anti Saarepuu sõnul pole praegu selge ei teatenelik ega sprinditeate paar.

Pühapäevase 4x10 km osas on lahtine, kas neljas liige on Raido Ränkel või sprinter Marko Kilp. Eelkõige tõstatub küsimus, sest Ränkelil on olnud viimasel ajal probleeme tervisega. Algo Kärp, Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu on kindlasti pundis, kui mingeid negatiivseid ootamatusi ei juhtu.

"Pärast tänast (eilset sprinti - M.T.) on pigem kaalukauss Raido poolel," selgitas Saarepuu. "Raido näitas, et suudab end kokku võtta. Oleks ta täiesti ebaõnnestunud, siis oleks kindlasti rohkem kaalunud. Enne laupäeva ei oska öelda, kes on hoos. 

Kõigepealt vaatame 15 km vabatehnikas (ülehomme - M.T.) ära. Kas Raido stardib on täna (eile - M.T.) suur küsimärk. Näis kuidas tal homme (täna - M.T.) tervis on pärast sprinti. Paar päeva on aega. Kui Raido läheb 15 km peale, siis vaatame juba selle järgi."

Kilp eile: "Eks vaatame mõne päeva pärast. Otsustame treeneritega, kes sõidab, kes mitte. Mina olen valmis sõitma, aitan meeskonda igal juhul."

Ka 21. veebruaril vabatehnikas, mis pole Kilbi trump, sõidetava sprinditeate paar on praegu lahtine. Kusjuures kindel pole ühegi mehe koht, kuid sõelal on neid kolm: Ränkel, Kilp ja Karel Tammjärv. "Teen kindlasti valiku pärast teatesõitu," ütles Saarepuu.