Pita Taufatofua Pyeongchangi talimängude avatseremoonial.Foto: KAI PFAFFENBACH
Pyeongchang 2018
14. veebruar 2018, 11:00

ÕL OLÜMPIAL | Tonga õline musklimees Taufatofua: tahan Pyeongchangis finišijoone ületada enne pimedat ning mitte vastu puud sõita (2)

Tunamullu Rio olümpial Taekwondos võistelnud ning avatseremoonial oma palja ja õlise ülakehaga maailmakuulsaks saanud tongalane Pita Taufatofua on võistlustules ka Pyeongchangi talimängudel. Ta osaleb reedesel 15 km eraldistardist vabatehnikasõidul.

Taufatofua on murdmaasuusatamisega tegelenud veidi vähem kui poolteist aastat ning kvalifitseerus Lõuna-Koreas toimuvatele mängudele viimasel võimalusel.

34aastane tongalane rääkis, et pärast Rio olümpiat soovis ta endale uue väljakutse esitada, mis tõi talle pähe küsimuse: "Mis on kõige raskem spordiala, millele ma mõelda suudan?" Vastuseks tuli murdmaasuusatamine.

Suuri sihte Austraalias sündinud mees endale Pyeongchangis ei sea. "15 km pole minu jaoks kunagi helde olnud. Kõik kvalifikatsioonipunktid tulid 10 km pealt, mis on mu võimete piiriks. Tahan Pyeongchangis lõpetada enne, kui tuled ära kustutakse ning mitte vastu puud sõita," ütles Taufatofua.