Kristjan Ilves Pyeongchangi suusarajal.Foto: Madis Veltman / Ekspress Meedia
Pyeongchang 2018
14. veebruar 2018, 12:21

ÕL OLÜMPIAL | Kristjan Ilves: kindlasti olen võimeline koha mõttes paremaks (5)

Kahevõistleja Kristjan Ilves (21) saavutas Pyeongchangi normaalmäe võistlusel 16. koha, mis tähistab Eesti koondise parimat kohta Lõuna-Koreas. 

Mehe enda suu nurgad olid pärast võistlust suhteliselt sirged. "Kui päev kokku võtta, siis keskmine sooritus," lausus ta Eesti ajakirjanikele. "Hüppemäel, nagu näha, olid olud üpris võimatud. Peab natuke õnne tänama, et sain enam-vähem olud.

Oleks võinud paremat tuult saada, aga võinuks minna ka nagu Graabakil ja Schmidil. Loterii ta oli. Kõige parem meel on selle üle, et sain hea hüppefiilingu tagasi. Suurele mäele on mõnus minna."

Suusasõiduga andis ta ära seitse kohta. "Panin taktikaliselt valesti. Võtsin kohe jaapanlase (Yoshito Watabe - M.T.) kinni. Siis tuli [Johannes] Rydzek hirmsa hooga, sõitsin tema järel. Võinuks rahulikumalt koos prantslastega alustada, olnuks ühtlasem sõit. Esimesed kaks ringi tõmbas natuke kinni ära. Tõusud olid okeid, aga tuulised platood olid rasked."

"Läksin ikkagi maksimumi võtma. Olnuks hea päev, siis oleks ilusti Yoshitoga sõitnud. Täna jäi kergelt enda tunde taha. Kehv ei olnud, hea ka mitte. Keskmine. Kas parem taktika korral olnuks koht parem, ei tea, aga kogu aeg."

Mis see maksimum oli peas? "Esikümme oli täna natuke palju, aga 12.-13. koht olnuks maksimum. Tegelikult prantslane ja jaapanlane olid viimasel ringil suhteliselt lähedal, aga siis tuli ameeriklane, sõitsime koos ja lõpus võtsin ära. Kõike arvestades oli täna 16. koht maksimum."

Kohast: "16. koht pole paha, aga kindlasti olen võimeline koha mõttes paremaks. Suur mägi tuleb, hetkel hüppekindlus on olemas. Arvan, et seal annab palju rohkem võita. Oletada on mõttetu, aga arvan, et esikuuikus [suusarajale] startida on reaalne suurel mäel."