Slovakkia (sinises) avas turniiri väärt võiduga.Foto: GRIGORY DUKOR
Pyeongchang 2018
14. veebruar 2018, 16:28

ÜLLATUSED HOKITURNIIRIL! Venelased kaotasid 2:0 eduseisust, ameeriklasi tabas sarnane saatus (2)

Pyeongchangi olümpiamängudel algas tõeline maiuspala ehk meeste hokiturniir, kus tänavu ei tee kaasa NHLi profiliiga mängijad. Küll aga on kohal nii KHLi kui teiste liigade parimad mehed.

Olümpialipu all võistlev venelaste koondis alustas üllatusliku 2:3 kaotusega Slovakkia vastu. Turniiri esimesed minutid kulgesid venelaste jaoks ideaalselt, sest juba viienda minuti alguses oldi Vladislav Gavrikovi ja Kirill Kaprizovi väravatest 2:0 ees. Ometi mindi esimesele vaheajale viigiseisul, sest slovakkide poolt skoorisid Peter Olvecky ja Martin Bakos. Viimasel kolmandikul rikkus Peter Ceresnak lõplikult venelaste päeva.

Venelastega sarnane saatus tabas ka USA koondist, kes läks Sloveenia vastu 2:0 ette, kuid lisaaja järel saadi 2:3 kaotus. Võitjate sangariks tõusis Jan Murask, kes viskas normaalaja lõpus 2:2 viigivärava ning tema sai oma nimele ka otsustava tabamuse lisaajal.

Kõik eelmainitud neli tiimi mängivad B-alagrupis. Homme tulevad jääle A- ja C-grupi meeskonnad, kui vastamisi lähevad Soome - Saksamaa, Norra - Rootsi, Tšehhi - Lõuna-Korea ja Šveits - Kanada.