Shaun White tõusis kolmekordseks olümpiavõitjaks.Foto: MARTIN BUREAU
Pyeongchang 2018
14. veebruar 2018, 16:54

OLÜMPIAPÄEVA KOKKUVÕTE | Neljast eestlasest sai kaks, Shaun White valas pisaraid, venelaste hokiturniir algas masendavalt (7)

Pyeongchangi olümpial lõppes järjekordne võistluspäev, kus välja jagati neli medalikomplekti. Kui esialgu pidi starti minema neli eestlast, siis lõpuks tegid oma etteaste vaid kaks.

Hommik algas uudisega, et mäesuusataja Anna Lotta Jõgeva saab naiste slaalomis starti alles reedel. Täna polnud võimalik sprtlasi rajale lubada, sest puhus liiga tugev tuul. Homme hommikul peaks Jõgeva kaasa tegema suurslaalomis, mis samuti tuule tõttu esmaspäevalt neljapäevale tõsteti.

Loe pikemalt SIIT!

Sarnane saatus tabas ka laskesuusatajat Johanna Tälihärma, kes pidi täna startima 15 km individuaaldistantsil. Ka siin leidsid korraldajad, et puhub liiga tugev tuul ning võistlejate ning pealtvaatajate turvalisust silmas pidades lükati võistlus homsele.

Johanna Talihärm. Foto: TOBY MELVILLE

Loe pikemalt SIIT!

Kuigi kõike eelmainitut arvestades tundus, et ka kahevõistluse toimumine on suure kahtluse all, siis pääsesid Kristjan Ilves ja Karl-August Tiirmaa ikkagi starti. Hüppemäel üheksanda koha saanud Ilves lõpetas suusasõidu 16. kohaga, mis tähistab eestlaste parimat tulemust Pyeongchangi olümpialt. Tiirmaa sai 43. koha.

Loe Ilvese kommentaare SIIT!

Loe Tiirmaa kommentaare SIIT!

Loe treeneri kommentaare SIIT!

Kristjan Ilves. Foto: DOMINIC EBENBICHLER

Reedel asuvad suurel mäel võistlustulle Eesti suusahüppajad ja tänasel treeningul näitas korralikku vormi Martti Nõmme, kes lendas 125 meetrit, mis oli 25. tulemus.

Loe pikemalt SIIT!

Martti Nõmme. Foto: DOMINIC EBENBICHLER

Võimalik, et päeva kõige emotsionaalsema võidu teenis legendaarne USA lumelaudur Shaun White, kes krooniti olümpiavõitjaks rennisõidus. Viimase sõidu eel teist kohta hoidnud White vajas kolmandalt laskumiselt ideaalset sooritust ning legend sai sellega hakkama. 97,75 punkti tõstis ta mööda jaapanlasest Ayumu Hiranost (95,25). Kolmanda koha hõivas austraallane Scotty James (92,00).

Loe Mart Treiali emotsionaalset blogipostitust SIIT!

Shaun White. Foto: KIM HONG-JI

Eestiski palju kõneainet tekitanud tallinlanna Natalja Zabijako jahib olümpialt juba teist medalit, tehes koos Aleksander Enbertiga kaasa iluuisutamise paarissõidus. Lühikava järel hoitakse kaheksandat kohta.

Loe pikemalt SIIT!

Natalija Zabijako ja Aleksander Enbert. Foto: LUCY NICHOLSON

Holland hoiab traditsioone au sees ja valitseb olümpiamängude kiiruisutamist. Täna võitis naiste 1000 m distantsi just hollandlanna Jorien ter Mors, kes edestas jaapanlannasid Nao Kodairat ja Miho Takagit.

Loe pikemalt SIIT!

Jorien ter Mors. Foto: PHIL NOBLE

Mõru hetke pidid täna üle elama lätlased, sest vennad Andris ja Juris Šics jäid meeste kahekelgul medalita. Vancouveri olümpialt võitsid vennad hõbeda, Sotšist kaks pronksi. Tegelikult tabas lätlasi sarnane saatus teist päeva järjest, sest eile jäi Haralds Silovs esimesena medalita meeste 1500 m kiiruistamises.

Loe kelgusõidust pikemalt SIIT!

Andris ja Juris Šics. Foto: EDGAR SU

Algas ka olümpiamängude tõeline maiuspala ehk meeste hokiturniir, kus tänavu ei tee kahjuks kaasa NHLi profiliiga mängijad. Pinget jagub siiski kõvasti, sest kohal on nii KHLi kui teiste liigade parimad mehed.

Turniiri avaetendus oli vaatamist väärt, sest nii Olümpiasportlased Venemaalt kui USA mängisid maha 2:0 eduseisu. Venelased jäid normaalajal 2:3 alla Slovakkiale, USA ja Sloveenia vastasseis läks lisaajale, kus sloveenid 3:2 võidu napsasid.

Loe pikemalt SIIT!

Slovakkia hokikoondis. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV

Mart Treiali ja Henry Rulli kokkuvõtte olümpiapäevast: