Pavel Gammer 2004. aastal Harju maakohtus.Foto: PRIIT SIMSON / EESTI PÄEVALEHT
Eesti uudised
14. veebruar 2018, 19:14

Väljapressimises kahtlustatav Gammer soovitab blogis ärimeestega häid suhteid hoida (5)

Restorani- ja kiirlaenuärimees Pavel Gammer, kes sel nädalal kuritegeliku ühenduse juhtimise kahtlustusega kinni peeti, on oma mõtteid kirja pannud ka blogis. Seal jagab ta nõu algajale restoranipidajale, kuid Gammeri blogi on pigem reklaami kui sügavate isiklike mõtete kirjapaneku koht.

„Restoraniäri pole tema ainus kirg,“ kirjutab Gammer enesetutvustuses. „Pavel Gammer on lisaks aktiivsele kaasalöömisele Eesti juudi kogukonnas ka filantroop ning heategevusorganisatsiooni asutaja.“ Blogi eesmärk on kirjutada restoranimaailmast ja selle trendidest ning „anda lugejale võimalus õppida parimaid kogemusi edukate inimeste elust“.

Kokku on blogis üheksa postitust, esimene eelmise aasta augustis, viimane nädala eest 7. veebruaril. Selles kirjutab Gammer oma esimesest kokkupuutest ajakirjanikega. Ta kinnitab, et ei ole ise kunagi suur tähelepanuotsija olnud, kuid intervjuu Vene ajakirjanikuga oli igati meeldiv. Enamik postitusi on suhteliselt kuiv lugemine restoniärist.

Kuid nõuandepostituses „Kuidas luua edukat äriprojekti ning mida selleks vaja on?“ toob Gammer sisse mõned huvitavad punktid. Esiteks soovitab ta mitte jääda lootma valitsusele, alati vaid ikka ja ainult iseendale. Samuti soovitab Gammer, et kindlasti ei tohiks keelduda nn äriingli ehk toetava investori või ärimehe rahast. See näitavat nende usku sinu algavasse projekti.

Gammer soovitab ka riskida, panna end kliendi olukorda ning luua kasulikke sidemeid. „Mul on palju sõpru ja tuttavaid, kes ei näe minus restoraniärikat Pavel Gammerit, vaid kui vana sõpra ja kamraadi, kellega neil on tihedad sidemed.“ Raskes olukorras, mõtiskleb Gammer, on sõprade abi sageli ainus lahendus.

Pavel Gammeri ja Hubert Hirve kriminaalmenetlust viib läbi keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo ja juhib riigiprokuratuur. Mehi süüdistatakse kuritegeliku organisatsiooni juhtimises. Uurimisega seoses on vahistatud veel kümme inimest, keda kahtlustatakse antud organisatsiooni kuulumises. Ühendust kahtlustatakse pigem majanduskuritegevuses kui vägivallatsemises, sealhulgas väljapressimises. Gammer on olnud restoranide Farm, Korsaar, Rae Meierei jt avamise taga.