Charlotte Kalla.Foto: Reuters/Scanpix
Pyeongchang 2018
14. veebruar 2018, 18:24

Asjatundja arvamus | Aivar Rehemaa: loodame, et keegi suudab Kallalt kindla kulla ära võtta (12)

Õhtuleht kasutab olümpiamängude ajal erinevate alade kommenteerimisel asjatundjate abi. Murdmaasuusatamise tavadistantsidel toome lugejateni kolme olümpia kogemusega Aivar Rehemaa ekspertarvamused.

Naiste 10 km eraldistardist vabatehnikasõidus läheb suursoosikuna rajale rootslanna Charlotte Kalla, kes võitis Pyeongchangis 7,5 + 7,5 km suusavahetusega sõidu.

Arvestades tema suurt kogemustepagasit ja oskust timmida tippvorm õigeks ajaks, tundub kuldmedali võitmine rohkem vormistamise küsimus.

"Mul on täpselt samasugune tunne, et kui imet ei juhtu, siis võidab Kalla," nõustub Rehemaa Õhtulehe ajakirjaniku seisukohaga. "10 km vabatehnikasõidus on kuld talle juba nagu kaela riputatud. Loodame, et sünnib üllatus ja keegi suudab kindla kulla Kallalt ära võtta," lisab ta.

Rehemaa arvates on Kalla ainus tõsine ohustaja 37aastane norralanna Marit Björgen. Medalilahingusse pakub ta ka ameeriklannat Jessica Digginsit ja soomlannat Krista Pärmäkoskit.

"Muidugi võivad medali pärast võidelda ka teised norralannad," arutleb Rehemaa. "Šveitslanna Nathalie von Siebenthal on samuti tugev. Ma küll ei usu, et ta medalimängu sekkub, aga võib olla üllataja. Ehk suudab sähvatada mõni venelanna. Ega sprindiski Julia Belorukovale pronksi pakutud. Naistel on medalipüüdjate ring väiksem kui meestel."

Ainsa Eesti esindajana stardib 10 km vabatehnikasõidus Tatjana Mannima, kes sai klassikasprindis 39. koha, mis on tema parim tulemus olümpiatel.

"Varem istus vabatehnika Tanjale rohkem, viimasel ajal vist suurt vahet pole olnud," lausub Rehemaa. "Kui ta suudaks oma sprindikohta veel parandada, oleks see päris suur kordaminek."