Venelaste peatreeneril Oleg Znarokil mõtteainet jagub.Foto: GRIGORY DUKOR
Pyeongchang 2018
14. veebruar 2018, 18:51

ÕHTULEHE HOKINURK | Midagi erilist pole tegelikult juhtunud

Väikese liialdusena hoiab pool maailma praegu peast kinni või vahib ajuvaba pilguga toanurka ja üritab peletada peast neid hirmsaid kaadreid, mida taliolümpia meeste hokiturniiri avapäev pakkus.

Aga tegelikult ei juhtunud midagi erilist. No ja mis siis, et enne turniiri endale sisuliselt juba kullad kaela saanud venelased kaotasid Slovakkiale? Venelased polegi senistes varasemates OM-i mängudes Slovakkiast normaalajal jagu saanud ... Läks täpselt nii, nagu suured bossid ütlesid. OAR-i treenerid Znarok ja Vitolinš andsid mõista, et rasked treeningud on jalgades ja kätes, et algus saab olema raske. Ja oligi. Slovakkia koondise peamänedžer, endine legendaarne hokimees Miroslav Satan sõnas enne turniiri, et lähevad kõiki võitma. Ja võidetigi, vähemalt esimene ning hetkel ei tohiks olla kellegil enam kobisemist, et Slovakkia koondises pole mitte ühtegi meest KHL-is mängivast Bratislava Slovanist ...

Olen kommenteerinud jämedalt öeldes sadakond mängu, kus on väravas seisnud Vassili Košetškin, aga nii kehva kohtumist pole ma Magnitogorski Metallurgi raudvara esituses veel näinud ... Väidan julgelt, et kõik kolm litrit olid võetavad. Mängu lõpu poole suurt kasvu Vasja rehabiliteeris end kõvasti, vastasel juhul oleks võinud slovakkide võidunumbrid veel suuremad olla. Samal meelel oli ka venelaste kapten Pavel Datsjuk, kes isegi pärast üllatuskaotust jäi truuks oma tavapärasele välimisele rahule ja kiitis väravavahti.

Tegelikult on absoluutselt arusaamatu, miks nii kohtuvalt lonkas venelaste arvuline ülekaal?! Miks ei suuda Znarok mängijaid seda mängima panna nii, nagu koduklubis Peterburi SKA-s? Pooled mehed ju sealt ...

USA mehi võis tabada sama magus tunne, kui venelasi, mõlemad läksid kahe väravaga ette ja siis kaotasid. Aastaid KHL-is mänginud Jan Muršak demonstreeris seda, mida ta varasematel aastatel Moskva CSKA eest mängides ilmekalt on näidanud – suurepärast väravavaistu. Ja võib-olla pani pead vangutama veel ühe lätlasest treeneri, sest tänavu „istutas“ Peteris Skudra andeka sloveeni Nižni Novgorodi Torpeedo pingiotsale ja ei andnud eriti võimalust end näidata ning mees läks mängima hoopis Rootsimaale.

USA koondis ehk tänavapättide kamp? Foto: KIM KYUNG-HOON

Võib-olla on isegi väike tõetera sees New York Posti kolumnistil, kes ristis USA olümpiakoondise tänavapättide kambaks. Ja et enne, kui nad medalitele mängima ei hakka, ei huvita nende tegemised sealmaal mitte kedagi ... Igal juhul tuleks järgmine võita, vastasel juhul jääbki turniir pagana lühikeseks.

Kokkuvõttes ongi tegelikult äge, et avapäev just sellised tulemused andis. Muidu oleks olnud juba igav. Aga tänu olümpiaturniiri omapärasele formaadile võid sa kolm esimest mängu kaotada, aga siis võita kolm järgmist ja oledki kullamees!

Eks paistab, mis toob homne päev, aga sisetunne ütleb, et vähemalt Soome ja Rootsi teevad sisukama debüüdi, kui USA ja venelased. Aga Kanada kaotab ...