Porto - Liverpool 0:5, Real - PSG 3:1.Foto: MATTHEW CHILDS
Jalgpall
14. veebruar 2018, 23:43

GALERII | Liverpool astus ühe jalaga veerandfinaali. Ronaldo jõudis mitme imelise tähiseni ja vedas Reali kaotusseisut võidule (2)

Jalgpalli meistrite liigas jätkati kaheksandikfinaalidega. Võõral väljakul noppis ülisuure võidu Ragnar Klavani koduklubi Liverpool, kes sai 5:0 jagu Portost. Madridi Real tuli kodus välja 0:1 kaotusseisust ja alistas 3:1 Pariisi Saint-Germaini.

Liverpool tegi sotid selgeks juba avapoolajal, kui kaks väravat lõi Sadio Mane, ühe lisas Mo Salah. Viimase jaoks oli tegemist sel hooajal juba 30. väravaga, viimati suutis Liverpooli eest sarnast resultatiivsust näidata Luis Suarez.

Inglased jätkasid teisel poolajal sama hooga ja 70. minutil skooris Roberto Firmino, kes lõi võrku James Milneri hea söödu. Lõpuks tõi 5:0 seisu tabloole Mane, kes vormistas kübaratriki.

Klavan sõitis küll meeskonnaga Portugali kaasa, kuid värskelt vigastusest taastunud eestlane ei olnud täna ka varumeeste hulgas. Algkoosseisus jooksid keskkaitsjatest väljakule hollandlane Virgil van Dijk ja horvaat Dejan Lovren.

Milneri ja Jordan Hendersoni algkoosseisu lülitamised olid peatreener Jürgen Klopi otsustest kõige üllatavamad, kuid mees selgitas enne mängu klubi kodulehele, et tahtis poolkaitsesse tuua kogemust. Otsus tasus end täielikult ära, sest keskväli kuulus inglastele.

Ronaldo suur päev

Pariisi Saint-Germain asus Reali vastu 33. minutil Adrien Rabiot' väravast juhtima, kuid avapoolaja viimasel minutil realiseeris penalti Cristiano Ronaldo. Teisel poolajal lõi Ronaldo veel ühe tabamuse ja lõppskoori vormistas Marcelo.

Portugali ründeäss Ronaldo tõusis esimeseks jalgpalluriks, kes on ühe ja sama klubi eest suutnud Meistrite liigas lüüa sada väravat (kokku 101). Lisaks on ta nüüd ainus mees, kes löönud vähemalt kümme väravat seitsmel järjestikul Meistrite liiga hooajal.

Cristiano Ronaldo vedas tiimi raske võiduni. Foto: GABRIEL BOUYS

Kordusmatšid Liverpoolis ja Pariisis toimuvad neis paarides 6. märtsil.