Kui kõrgelt olümpiakoondis Pyeongchangis lendab?Foto: AFP/Scanpix
Pyeongchang 2018 Blogi
15. veebruar 2018, 05:08

ÕL OLÜMPIAL | Mart Treial: kui kõrgel asub olümpiakoondise lagi?

Eesti olümpiakoondise tulemused liiguvad tõusvas joones, mis paneb küsima, kui kõrgel asub meie lagi?

Olgem ausad, viie võistluspäeva järel oleks patt nuriseda. Laskesuusataja Johanna Talihärm tõmbas kohe avastardi ehk sprindi 22. kohaga (elu parim tulemus ka MK-sarja arvestades) kogu Sotši koondisele koti silmini pähe. Edasi on läinud ainult ülesmäge.

Möödus kolm päeva, kui suusasprinter Marko Kilp kergitas lati 18. kohani. Hooaja teine, karjääri kolmas tulemus.

Aga Kilbi tippmark püsis oodatult vähem kui 24 tundi, sest areenile astus kahevõistleja Kristjan Ilves. Meie tipp nihkus veel paari koha võrra, redeli 16. pulgale. 

Ent see pole kindlasti potentsiaalne lagi. Ilves kirjeldas toda kui tavalist päeva (ja sooritust) teiste seas. Ja on võtnud nõuks too koht suurel mäel üle lüüa. Mõistlik plaan, sest võimed seda lubavad. Varu jäi nii hüppemäele kui ka suusarajale.

Kuid pole sugugi kindel, et too tulemus on 20. veebruaril endiselt veel kogu koondise parim. Laskesuusatajad, nii mehed kui naised, sõidavad täna indviduaaldistantse, mis on ikka ja jälle üllatusi pakkunud. Talihärm on heas hoos, seega mine tea...

Kui mitte täna, siis on suur šanss, et ta pääseb esimese eestlasena starti ka laupäevases ühisstardis. Ja seal, 30 naise konkurentsis, ei pea heaks tulemuseks tingimata tegema perfektset sooritust. Nagu ütles meie koondise lasketreener Indrek Tobreluts, tema pole veel sellist võistlust näinud, kus kõik sportlased õnnestuvad.

Ja kui veel fantaasiale vaba voli anda, siis 24. veebruaril stardib kiiruisutaja Saskia Alusalu ühisstardis, mille formaat on ettearvamatu. Detsembris Calgary MK-etapil saavutas ta targa taktika toel igatahes 4. koha...

Eks lõputseremoonia ajaks oleme targemad, kus lagi sel korral vastu tuli. Seniks aga on, millest unistada.