Natalja Zabijako ja Alexander Enbert.Foto: ALEXANDER NEMENOV
Pyeongchang 2018
15. veebruar 2018, 06:48

Varem Eestit esindanud iluuisutaja Tallinnale paarissõidus medalilisa ei toonud (12)

Tallinnas sündinud ja varem Eestist esindanud iluuisutaja Natalja Zabijako tuli paarissõidus koos partneri Aleksander Enbertiga seitsmendale kohale. Lühikava järel 74,35 punktiga kaheksandat kohta hoidnud paar läbis ka tänase vabakava eksimusteta ning sai 138,53 punktiga seitsmenda koha. Kokkuvõttes kerkisid Zabijako ja Enbert tänu vabakavale koha võrra ning iluuisutamise paarissõidus läheb neile kirja seitsmes koht. Olümpiavõitjateks krooniti suurfavoriidid Aljona Savchenko ja Bruno Massot, kes hoidsid pärast lühikava alles neljandat kohta, kuid täna varahommikul näidatud vabakavas sai Saksamaa duo kirja maailmarekordit tähistavad 159,31 punkti, mis nad ühtlasti kuldmedalile tõstis.

Hõbemedalid saavad kaela valitsevad maailmameistrid, hiinlased Wenjing Sui ja Cong Han, kes pärast lühikava liidrikohal püsisid. Pronks kuulub Kanada paarile Meagan Duhamel ja Eric Radford. 


Tallinnas sündinud Zabijako, kes kuus-seitse aastat ka Anna Levandi käe all treeninud, on Pyeongchangis jõudnud juba ka poodiumile tõusta. Esmaspäeval sai ta võistkondliku võistluse järel kaela hõbemedali.

Zabijako sündis 1994. aastal Tallinnas ning esindas Eestit kuni 2014. aastani. Sünnimaalt lahkus ta tülide ja arusaamatuste saatel.

"Venelased on Zabijako pea segamini ajanud, tal on mängus ainult isiklikud huvid. Oma piinliku käitumise pehmendamiseks kallatakse uisuliit ja partner poriga üle," rääkis Eesti Uisuliidu peasekretär Gunnar Kuura aastate eest Õhtulehele.