Johanna Talihärm.Foto: Madis Veltman
Pyeongchang 2018
15. veebruar 2018, 11:55

ÕL OLÜMPIAL | Laskesuusataja Johanna Talihärm: esimeses kahes tiirus oli pea veidi hajevil ja raske oli keskenduda (14)

Laskesuusataja Johanna Talihärm sai Pyeongchangi mängudel naiste 15 km individuaaldistantsil 50. koha. Võistlusjärgselt avaldas eestlanna arvamust, et ühisstarti ta pigem ei pääse.

Talihärm eksis tiirudes kolm korda ning kaotas võitjale Hanna Öbergile 5.36,8. Kolmest eksimusest kaks tulid esimeses püstitiirus, mis oli täna tema ainuke tiir, kus laskmisaeg oli üle 40 sekundi.

"Esimesed kaks tiiru oli pea veidi hajevil ja raske oli keskenduda. Ma ei suutnud end 110% kokku võtta," sõnas ta. "Kerge vaimne väsimus võib-olla, olin nii mitu korda end siin juba 110% kokku võetud, esimeses kahes tiirus jäi täna 5% puudu."

Küll jäi ta rahule hooldemeeste tööga. "Esimene ring olid suusad väga head. Rada oli veidi must ja mustus hakkas suusa alla kogunema. Aga mul olid väga konkurentsivõimelised suusad," lausus Talihärm.

Eestlanna hinnangul on Pyeongchangis tema trumbiks olnud laskekindlus, eriti tuulisemates oludes. Ka sõidukiirusega jääb Talihärm rahule.

Kas Talihärm pääseb ühisstarti või mitte, selgub õige pea. Ent seal starti pääseva 30 naise seast väljajäämisel poleks ta muserdatud. "Kui ma seda paberit vaatasin (kus olid kirjas, kes enne individuaaldistantsi ühisstarti pääsevad), siis ütlesin ka sõbrannale, et mul on au selle paberi peal olla. Saan või ei saa, see on tulevikumuusika. Praegu on elu parim tiitlivõistlus, ma ei hakka [võimaliku] lisaboonuse pärast kurvaks muutuma," selgitas ta.