Anna Lotta Jõgeva.Foto: Madis Veltman/Ekspress Meedia
Pyeongchang 2018
15. veebruar 2018, 16:10

Asjatundja arvamus | Ranek Koni Anna Lotta Jõgeva kukkumisest: see oli kõige klassikalisem viga

Õhtuleht kasutab olümpiamängude ajal erinevate alade kommenteerimisel asjatundjate abi. Mäesuusatamises saame lugejatele vahendada ekspertarvamusi slaalomis Eesti meistriks kroonitud Ranek Konilt. 

Täna tehti Pyeongchangis viimaks algust esimese naiste mäesuusaalaga, kui toimus suurslaalom.

18aastane Anna Lotta Jõgeva olümpiadebüüt piirdus esimese sõiduga. Noor mäesuusataja näitas vaheajapunktides viisakaid aegu, kuid raja lõpuosas tuli sisse väike eksimus, mille tulemusena kaotas ta tasakaalu ning finišisse ei jõudnud. 81st naisest sai tulemuse kirja 58 sportlast.

Ranek Koni: "Enda kohta tegi ta sinnamaani väga head sõitu, kuni jäi sisejalani ning kukkus. Sisejalale jääda on kõige klassikalisem viga, seda juhtub parimatel ka. See tuleb üle üritamisest, tahad väga palju kandi peale saada, läheb saabas vastu lund ja lähevad jalad alt ära."

Kuidas võisid Jõgeva tulemust mõjutada pikk ootamine? On ju mäesuusavõistlusi Pyeongchangis juba mitmel korral kehva ilma tõttu edasi lükatud.  

"Eks ta mingil määral ikka mõjutab, aga tingimused on kõigil samad," mõtiskles Koni. "Sõltub, kuidas võistleja närv vastu peab. Ega ta meeldiv ei ole, kui poole tunni kaupa edasi lükatakse, passimist on palju, ilm on külm." 

Teistkordselt saab eestlannat võistlustules näha homme, kui on kavas naiste slaalomivõistlus. Koni loodab, et Jõgeva ületab seal oma võimeid ning näitab head suusatamist.