Nähtavas olukorras oli Branko Mirkovicil võimalik Kalevile normaalaja viimasel rünnakul võit tuua, kuid Ivan Strebkov pani tema viskele käe peale.Foto: Martin Ahven
Korvpall
15. veebruar 2018, 22:41

Lisatud galerii!

GALERII | Kalev sai Nižni Novgorodilt lisaajal ülivalusa kaotuse, vastaste leegionär viskas 49 punkti

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond pidas VTB Ühisliigas äärmiselt pingelise lahingu Nižni Novgorodiga ja pidi kodusaalis võtma lisaajal vastu valusa kaotuse 97:103.

Otsustavad viis minutit algasid seisul 84:84. Kokku 49 punkti toonud Nižni serblasest leegionär Stevan Jelovac paugtas tabava ülikauge kolmesega oma püssi edasi, seejärel lisasid korve tema kaaslased. Nižni viskas lisaajaga 19 punkti ja Kalevile ei jäetud võimalust. Kahju! Nižni jõudis neljanda võiduni. Sama võitude arvu peal on ka Kalev ja veel neli meeskonda!

Kalev oli pikka aega tagaajaja osas, kuni kolmanda veerandaja lõpus tabasid Sten-Timmu Sokk ja Branko Mirkovic järjest kolmeseid, vedades võõrustajad viimaseks väikeseks vaheajaks 61:61 viigini. Rünnakusignaal oli antud ning viimasel veerandil viis Sokk Kalevi ka juhtima. See ei tähendanud veel võitu, viimast 45 sekundit alustati viigiseisul 80:80. Seejärel oli mõlemal võimalusi, kuid normaalaeg lõppes 84:84 - mõni sekund enne lõppu ei saanud Mirkovic vastase pallikaotuse järel korvi alt palli sisse!

Algus kulges Kalevi kergel dikteerimisel. Ometi põrkusid paljud visked rõngalt tagasi, Nižni aga tegi päris palju praaki. Liider Jelovac vedas aga külaliste rünnakud käima ja avaperiood kuulus neile 17:16.

Teise veerandi algus möödus päris kohutavalt. Kalevil ei tulnud midagi välja, Jelovac sattus üha paremasse hoogu ja õnn pööras ka veel selja. Kiirelt jäädi taha lausa 13 punktiga. Siiski suudeti surnud punktist üle saada ja poolajapausil näitas tabloo 34:42. Jelovaci kontos oli 18 punkti.

Kohe teise poolaja alustuseks jõudis Kalev vastasest kolme punkti kaugusele, ent siis jätkus Jelovaci šõu täiel rindel. Ta viskas Nižni järgmisest 16 punktist 14 ja initsiatiiv püsis ikka nende käes. Siis aga, päris veerandi lõpus äratasid mängujuhid Sokk ja Mirkovic Kalevi.