Soome jäähokikoondis.Foto: BRIAN SNYDER
Pyeongchang 2018
15. veebruar 2018, 22:35

ÕHTULEHE HOKINURK | Soomlaste ja rootslaste pärast pabistama ei pea

Olümpia jäähokiturniiril oli neljapäevane mängudepäev ühe erandiga rahulik, nagu päikesest tiine pärastlõuna.

Erandiks oli naiste finaali peaproov, sest ega keegi ometi ju ei arva, et finaali ei jõua USA ja Kanada. Ameeriklannad tegid sisuliselt ühe pealeviske minutis, aga Genevieve Lacasse (väga ilus nimi!) sooritas ühe kangelasteo teise järel ja lasi vaid ühe litri selja taha, aga selleks ajaks oli Kanada visanud ühe rohkem ja võitis. Finaalis tuleb samasugune andmine.

Natuke panin eile „puusse“, et Kanada meestekoondis kaotab. Hoopis võitis ja võib-olla olin kümne päeva taguse Läti – Kanada kohtumise lummuses, seal Läti küll kaotas, aga Kanada ei näidanud midagi erilist. Aga nad on ikkagi hoki sünnimaa pojad, saanud elu ainsa võimaluse olümpial mängida ja seda nad niisama „üle ei lase“. Šveits oli hämmastavalt pehmeke. Nende liiga on ju tegelikult vägagi korralik.

OAR-i ei ahvinud järele ka ei Soome, Rootsi ega ka Tšehhimaa. Soomlastel leidis taas oma mängu üles 18-aastane Eeli Tolvanen, kes kogus neli punkti. Natuke mure tema pärast oli, sest suures plaanis viimased paar kuud läksid tal Jokerite särgis nässu ja U20 MM-il oli ka pigem keskpärane. Aga vähemalt esialgu soomlaste pärast pabistama ei pea.

Nagu ka rootslaste. Turniiri esimese „nullimängu“ sai endale Viktor Fasth, pidevalt tusase ilmega söödugeenius Linus Omark kogus kolm resultatiivsuspunkti ja nende naabritel ei tekkinud mitte mingisugust võimalust.

Väljakuperemehed panid Tšehhimaa mõnevõrra pabistama, läksid isegi juhtima, aga suurüllatus jäi siiski päris kaugele. Korealased tegutsesid kaitses ülipüüdlikult, väravas tegi Ontario provintsist pärit Matt Dalton ühe superseivi teise järel, kuid selleks jäi väheks.

Reedene päev saab olema huvitav. Kuidas ja kas rehabiliteerivad ennast Oleg Znaroksi (OAR) ja Tony Granato (USA) hoolealused. Kuuldavasti on venelased neljapäevases trennis arvulise ülekaalu koosseisu juba muutnud.

Tegelikult panigi imestama, mida põrgut tegi ülekaalu ajal platsil Barabanov või näiteks Gavrikov ... Halba ju kellegile soovida ei taha, aga kui näiteks venelased peaksid ka sloveenide vastu hätta jääma, peaks kõikide teleülekannete operaatorite ja režissööride ülesandeks olema Znaroksi nägu suurde plaani püüda.