Ott Tänak. Foto: VALERY HACHE
WRC
16. veebruar 2018, 11:20

"Tundub, et nad tahavad kohalikele sõitjatele trumpe kätte mängida."

Tulivihane Ott Tänak Rootsi rallil: korraldajad võivad kuradile käia! (23)

Rootsi MM-rallit nobedalt alustanud ja kaks kiiruskatset võitnud Ott Tänak andis järgnevate katsetega liidrikoha käest. Päeva kolmanda kiiruskatse järel oli eestlane tulivihane. 

"Korraldajad võivad kuradile käia!" põrutas Tänak vahetult pärast katse lõpu ralliraadiosse. "Viimasel kuuel kilomeetril pole sahk üle käinud. Lükkasime ise lund nagu sahaga. Ilmselt sõidame aeglasemalt, kui madalama klassi autod."

Ta jätkas: "Ees startijatel on niigi tunduvalt raskem kui teistel. Ja kui korraldajad tahavad meile keerata, siis olgu nad õnnelikud!" 

Lõunapausi ajal lisas Tänak veel mõned kommentaarid. Kuigi nägu oli ka kohati naerul, siis emotsioonid muutunud polnud: "Tundub, et nad tahavad kohalikele sõitjatele trumpe kätte mängida ja soovivad, et meie aega kaotaks. Aga pole midagi teha, selline on elu," arutles ta.

"Ma ei tea, aga rada polnud kordagi puhas. Nad ei saanud hästi hakkama," vastas Tänak küsimusele, kas käimas on väike vandenõu. 

Päeva neljanda kiiruskatse lõpetas Tänak 10nda ajaga ja jäi kiireimat aega näidanud Andreas Mikkelsenile alla 18,6 sekundiga. Kokkuvõttes langes meie mees 7. kohale, liidrist Neuville´ist lahutab 19,4 sekundit.