Karel Tammjärv meeste 15 km vabatehnikasõidu finišis.Foto: Madis Veltman
Pyeongchang 2018
16. veebruar 2018, 18:10

OLÜMPIAPÄEVA KOKKUVÕTE | Eestile 22. koht ja liiga suur saabas, Lätile pisarad, USA-le viirus ning Šveitsile eufooria (7)

Reede, 16. veebruar, tõi Pyeongchangi olümpiamängudel õnne Šveitsi murdmaasuusalegendi Dario Cologna õuele, kes võitis meeste 15 km vabatehnikasõidu. Eestlaste esitused olid üldiselt normaalsed, aga õnnetult läks suusahüppajal Kevin Maltsevil, kes võeti kohtunike poolt maha. Aga alustame algusest.

Meeste murdmaasuusatamise 15 km vabatehnika eraldistardis oli neljanda olümpiakulla teeninud Dario Cologna edu konkurentide ees veenev. Suusavahetusega sõidus triumfeerinud norralane Simen Hegstad Krüger jäi temast maha 18,3 ja 21aastane Denis Spitsov (OAR) 23 sekundiga. Martin Johnsrud Sundby (Norra) pidi leppima neljanda kohaga, rootslased ja soomlased jäid poodiumist sootuks kaugele.

Dario Cologna. Foto: FRANCK FIFE

Eestlastest tegi täna parima sõidu Karel Tammjärv, kes kaotas võitjale 1.45,5, mis andis 22. koha. Andreas Veerpalu ja Raido Ränkel võtsid lõpuprotokollis sisse 57. ja 58. koha. Kaotust võitjale kogunes meestel vastavalt 3.32,3 ja 3.38,0. 

Tammjärve orientiiriks oli ei keegi muu kui Sundby. Loe pikemalt SIIT!
Veerpalu sõnul ei suutnud ta täiega pingutada. Loe pikemalt SIIT!
Ränkel kurtis, et polnud 15 km vabatehnikat ammu sõitnud. Loe pikemalt SIIT!

Olümpialt eemale jäänud Aivar Rehemaa peab Colognat heas mõttes hulluks meheks. Loe pikemalt SIIT!
Avatseremoonial Tonga lippu kandnud Pita Taufatofua suutis distantsi samuti edukalt läbida. Loe pikemalt SIIT!

Pita Taufatofua. Foto: FRANCK FIFE

Meeste suusahüpete suure mäe lõppvõistlusele pääsesid Eestist Artti Aigro ja Martti Nõmme. Kevin Maltsev diskvalifitseeriti, sest tema suusasaabas oli millimeetri võrra liiga suur. Põhivõistlus on homme ja algab Eesti aja järgi kell 14.30.

Maltsev oli kohtunike otsusega päri ja ei protesteerinud. Loe pikemalt SIIT!
Õnnelik Aigro saatis perele õhusuudlused. Loe pikemalt SIIT!
Nõmme sõnul oleks võinud tema hüppe ajal soodsam tuul olla. Loe pikemalt SIIT!

Eestlastest oli võistlustules ka mäesuusataja Anna Lotta Jõgeva. 18aastane Norras elav neiu jõudis slaalomis finišisse, kokkuvõttes sai 54 lõpetaja seas 48. koha. Kaotust olümpiavõitjaks tulnud rootslannale Frida Hansdotterile kogunes 21,88 sekundit. 

Jõgeva ütles, et eilne kukkumine suurslaalomis tegi ta ettevaatlikuks. Loe pikemalt SIIT!
Asjatundja Ranek Koni andis Jõgevale olümpia eest hindeks 4. Loe pikemalt SIIT!
Suurfavoriit Mikaela Shiffrin (USA) jäi aga esimesena poodiumilt välja. Kas süüdi on olümpial leviv viirus? Loe pikemalt SIIT!

Meeste ülisuurslaalomi võitis austerlane Matthias Mayer, kes edestas šveitslast Beat Feuzi ja norralast Kjetil Jansrudi. Loe pikemalt SIIT!

TEISED ALAD:

Meeste jäähokiturniiril täna üllatusi ei sündinud. B-grupis alistas OAR (Venemaa) Sloveenia 8:2, esimese võidu sai kirja ka USA, alistades 2:1 Slovakkia. C-grupis oli Soome 5:1 üle Norrast ja Rootsi alistas 1:0 Saksamaa.

Vene staar Ilja Kovaltšuk viskas Sloveenia vastu kaks väravat. Foto: GRIGORY DUKOR

Hokiekspert Vallot Pukk tõstab turniiri esimeste päevade järel esile vastavalt Soome ja OARi noori tegijaid Eeli Tolvaneni ja Kirill Kaprizovit. Loe pikemalt SIIT!
Vaata tabeliseise SIIT!

Meeste skeletonis jäi Läti loodetud medalist ilma, sest vennad Martins ja Tomass Dukurs piirdusid vastavalt neljanda ja viienda kohaga. Olümpiavõitjaks tuli kodupubliku rõõmuks Sungbin Yun. Loe pikemalt SIIT!

Pettunud Martins Dukurs. Foto: EDGAR SU

Naiste lumelauakrossis põhjustasid elevust kukkumised. Kuld läks Itaaliasse. Loe pikemalt SIIT!

Naiste kiiruisutamise 5000 meetri distantsil läks esikoht ei kuhugi mujale kui Hollandisse. Esmee Visser uisutas välja aja 6.50,23 ja edestas maailmarekordinaist Martina Sablikovat (Tšehhi) 1,62 sekundiga. Kolmandaks tuli Natalja Voronina (OAR).

MEDALITABEL REEDESE VÕISTLUSPÄEVA JÄREL: