Foto: TIINA KÕRTSINI
Nädala TOP
16. veebruar 2018, 19:02

Top | Joogem morssi! (11)

EV100 on Eestile omaselt saabumas oma rahva näägutamisega poliitiku poolt, kui sotside eksjuht Sven Mikser peab Lätis napsi järel käimist ebapatriootiliseks ja soovitab juua morssi. Hea näide sellest, kuidas Mikser kõrgepalgalisena vaatab asju oma mätta otsast ega tea päris elust ilmselt suurt midagi. Lisaks aimub solvumist, et tänamatu rahvas ei oska hinnata sotside aktsiisipoliitikat.   

Feministi keskkond

Mööduv nädal tõstis Eestis iibediskussiooni seninägemata tasemele, kui feminist kulutas laste saamise keskkonnakahjulikuks tegevuseks. Tegelikult ka igapäevaelu koormab ja kahjustab keskkonda, kui sõidame sisepõlemismootoriga, kasutame põlevkivielektrit ja paneme selga kas sünteetikat või looduslikku kiudu. Kuidas säästavad maailma feministid ise – peale lastest ja meestest loobumise?

Ikkagi kommunist

Kui läbi nõukaaja otsiti Kalevipoja parteipiletit, siis EV100 eel ilmusid arhiivest välja Eiki Nestori komparteisse astumise paberid. Sel aastal presidendilt kõrgeima auraha saav Nestor vormistati NLKP liikmeks ajal, mil trikoloor oli juba Pika Hermanni tippu tõusmas. Kas praegune spiiker ei uskunudki toona Eesti vabariigi võimalikusse, kui astus komparteisse?

Jälle Marina Alajõe

Marina Alajõe tegevus riigikogu kantselei juhina ujus vastuvoolu kõiki andmeid säilitada püüdva muu maailma praktikaga, kui ta viimaseil tööpäevil miskipärast otsustas, et riigikogu üle aasta vanused e-kirjad kuuluvad hävitamisele. Hea tava näeb ette, et lahkuv juht enam olulisi otsuseid ei langeta. Eesti justkui polekski nüüd enam nagu e-riik, kuigi prokuratuur Alajõe tegevuses süüd ei näinud.

Politsei filmib

Kui politsei saab endale vormikaamerad, siis kas asi hakkab olema samamoodi nagu politseiautodes olevate kaameratega, kus iga politseinik saab oma suva järgi salvestamist ja parameetreid sisse-välja lülitada. Mõlemal juhul peaks kaamerail olema kaheotstarbeline kasutus – rikkujate süüdimõistmise hõlbustamise kõrval peab see võimaldama kontrollida ka politseinike enda tegevust.