Ott TänakFoto: Alar Truu
WRC
16. veebruar 2018, 18:45

Ott Tänak mõtleb juba järgmisele rallile: aegu vaadates ei oskaks ma nagu üldse sõita (13)

Rootsi ralli suursoosikuks peetud Ott Tänak võitiski eilse publiku- ja tänase esimese katse, kuid hakkas seejärel lumesahka etendama ja langes päeva lõpuks sügavale-sügavale, 9. kohale. Liider Thierry Neuville jääb poolteise minuti, seitsmendal kohal asuv Esapekka Lappi 50 sekundi kaugsele...

Päeva kolmanda kiiruskatse järel oli Tänak püha viha täis: "Korraldajad võivad kuradile käia!" põrutas Tänak vahetult pärast katse lõpu ralliraadiosse. "Viimasel kuuel kilomeetril pole sahk üle käinud. Lükkasime ise lund nagu sahaga. Ilmselt sõidame aeglasemalt kui madalama klassi autod."

Pärastlõunal eestlane leebus. "Pean korraldajate ees vabandama. Olen sportlane ja tahan maksimaalset tulemust. Aga läksin korraldajate süüdistamisega liiale," lausus ta pärast päeva eelviimast katset.

Päeva viimase katse järel andis Tänak aga mõista, et võib juba järgmisele rallile mõtlema hakata: "Väga keeruline päev, midagi niisugust pole ma kaua aega kogenud. Aegu vaadates ei oskaks ma nagu üldse sõita. See pole tore, kuid peame sellega leppima. Tuleb ka järgmine ralli. Auto on hea, kuid stardipositsioon mängib meie kahjuks."

Kui Tänak startis täna katsetele teisena, siis esimesena rajale läinud Sebastien Ogier' leiab üldse alles 12. kohalt. Tuld purskas temagi ning päeva lõpu eel muutus mees juba irooniliseks.

Ralliraadio küsis Ogier'lt: mis juhtus? "Ei midagi, kõik on hästi." Aga esitiiva juures on midagi puudu? "Võib juhtuda."