Toyota tiimi boss Tommi Mäkinen.Foto: AFP/Scanpix
WRC
16. veebruar 2018, 21:04

Toyota boss Tommi Mäkinen: ma pole niisugust rallipäeva veel näinud! (9)

Rootsi ralli esimene täispikk võistluspäev andis lumerohkuse tõttu palju kõneainet. Püha viha olid täis mitte ainult tippsõitjad, vaid ka tiimijuhid.

"Ma pole niisugust ralli esimest täispikka päeva veel näinud," ohkas Ott Tänaku tööandja Toyota soomlasest boss Tommi Mäkinen tiimi pressiteate vahendusel. Toyotal läks kehvasti, sest Esapekka Lappi asub 7., Jari-Matti Latvala 8. ja Tänak 9. kohal.

"Kiiruskatsete ajad näitavad seda, kes sõitsid Monte Carlos (eelmisel MM-rallil - toim) hästi ja kes mitte. Rajapuhastamise efekt suurenes veelgi seetõttu, et praegu kasutatakse varasemast laiemaid lumerehve. MM-sarja eesotsas olevatele meestele, sealhulgas Otile ja Jari-Mattile oli see tõeliselt piinarikas.

Esapekka tegi väikese vea, mis pole tore, ta saanuks homme võidelda liidrikoha eest. Ent ta näitas neis tingimustes head kiirust ja enesekindlust. Kaks päeva on ees ja vaatame, mis juhtub," lisas Mäkinen.

Tänak nentis, et päev oli tõeliselt karm: "Tingimused olid ekstreemselt rasked, lund oli palju. Eemalt on seda ilus vaadata, kuid rajal maadled raskustega. Oleks tore, kui saaksime homme viimasena rajale minna, kuid õnnetuseks on positsioon sama, mis täna, nii et ees ootab samasugune raske töö. Peame kannatama ja püüdma võtta nii palju punkte kui võimalik. Anname oma parima."

Latvala nimetas päeva nõudlikuks. "Esiteks oli hommikul maas värske lumi ning teiseks tuli sõita kitsastes roobastes ning väljaspool neid oli eriti libe. Loodetavasti on homne päev positiivsem," lausus Latvala.