Martti NõmmeFoto: Reuters/Scanpix
Pyeongchang 2018
17. veebruar 2018, 15:22

ÕL OLÜMPIAL | Martti Nõmme plaan enne koduteed: tahaks korra olümpiakülast välja ka saada (2)

Suusahüppaja Martti Nõmme (24) lendas Pyeongchangi suurel mäel (HS 140) 118 meetrit, mis annab tõenäoliselt 43. ehk tema karjääri tiitlivõistluste parima koha (varem Lahti MMi suure mäe 44.).

Hing jääb täna pigem rahule, lausus ta Eesti ajakirjanikele. "Ei olnud midagi imelist, praegusel hetkel selline keskmine. Võib-olla isegi gramm kõrgem hüpe sai tehtud. Täna õhtul midagi otseselt kripeldama ei jää. Tase on nagu ta on praegu, midagi teha ei ole. Imet oli siit väga raske korda saata."

Mis see ime olnuks? "Koht 20 seas, aga teise vooru pääsemise korra oleks juba käega vibutanud."

Nõmme lisas, et tegevus on teada, kuidas samm edasi teha. Nüüd on aeg tegutsema hakata. "Tehniliselt on mõned parandused vaja teha. Olen praegu proovinud hoida tehnilise poole mingil tasemel, aga vaja on teha julgeid muutusi. Füüsiline ja kõik muu on valmis väga kaugeteks hüpeteks. Natuke jääb tehnika taha."

Kui Artti Aigro jääb Lõuna-Koreasse 25. veebruarini, siis Nõmme lahkub ülehomme ja hakkab valmistuma 2.-4. märtsil toimuvaks Lahti MK-etapiks. Seejärel läheb ta Norra turneele ning loodetavasti ka MK-hooaja viimasele etapile Planica lennumäele.

Ent esmalt kavatseb ta natuke siin ringi vaadata. "Tahaks korra olümpiakülast välja ka saada. Olen näinud ainult hüppemäge ja olümpiaküla," lausus ta naerdes. "Tahaks kas või korra linna peal jalutada, homme lähen tuian ringi."