Vanemuise väikse maja teatrisaalFoto: Vanemuine
Eesti uudised
17. veebruar 2018, 20:32

Elektrikatkestus nurjas Vanemuise esietenduse (33)

Ballett-komöödia „Kinolina kangelane” esietendus jõudis väldata napilt kaheksa minutit, kui Vanemuise teatri väike maja pimedusse mattus. Muusika katkes kui noaga lõigatult ning balletiartistid jäid lavale nõutult seisma. Elekter oli läinud.

Eestlastele kohaselt istus publik hardas vaikuses ja üksmeeles kottpimedas saalis, kuniks inspitsient lavale ilmus ning elektrikatkestusest teada andis.

Mõni aeg hiljem lubati vagur publik saalist välja fuajeesse etenduse jätkumist oodata. Hoonet abivalgustas majageneraatori elekter. „Meie maja elektrikappidega on kõik korras,” tõdes teatrijuht Toomas Peterson, et viga peab olema mujal.

„Säärane asi on väikses majas korra juhtunud viis aastat tagasi, siis saime elektri tagasi 20 minutiga.” Seekord nii hästi ei läinud. Kell oli tiksunud üle 19.30, kui Petersonil jäi nentida kurba tõde, et esietendus ei jätku.

„Rikkekohta ei leita kuidagi üles ning voolu tagasi ei saa,” ütles ta, et väikese maja elektrisüsteeme haldav Riigi Kinnisvara AS on spetsialistid kohale läkitanud, kuid elektri tagasitulekut ei ole niipea loota.

Praeguseks on Riigi Kinnisvara ASi ja Elektrilevi töötajate poolt tehtud kindlaks, et Vanemuise väikse maja elektrikatkestus ei ole tingitud maja elektrivarustusest ning kontrolli tulemused viitavad, et rikke tõenäoline põhjus peitub teatri lavaseadmetes. Vanemuise töötajad kontrollivad oma elektripaigaldisi, et tuvastada elektrikatkestuse täpne põhjus.

Esietenduspublik kutsuti „Kinolina kangelast” vaatama 23. veebruaril, nukrad artistid said lohutust esietenduse peolauast, mis kaeti kiiremas korras hämarapoolsesse kohvikusse.