Andreas Veerpalu 15 km vabatehnikadistantsil.Foto: Madis Veltman
Pyeongchang 2018
18. veebruar 2018, 04:18

ÕL OLÜMPIAL | Teateneliku koostamisel osutus määravaks lüliks Veerpalu (3)

Eesti aja järgi täna kell 8.15 algavas meeste murdmaasuusatamise 4x10 km teatevõistluses osaleb 14 riiki. Meie koosseis on vastavalt stardijärjekorrale Andreas Veerpalu, Algo Kärp, Karel Tammjärv ja Raido Ränkel.

Mõned päevad tagasi oli veel lahtine, kas neljas liige on Ränkel või sprinter Marko Kilp. Treener Anti Saarepuu selgitas Õhtulehele, et määravaks pusletükiks sai lõpuks hoopis Veerpalu.

"Arvasin, et Andreas on õige valik klassika esimeseks vahetuseks ja Algo on niikuinii klassikamees. Markot ei soovinud uisku panna," lausus Saarepuu.

Otsus on loogiline, sest vabatehnika pole ei Kilbi ega Veerpalu tugevam sõidustiil, ent viimatimainitu on distantsil vastupidavam. Järelikult pole ka Ränkeli seisund eelnevate startide tõttu halvenenud ning ta on võimeline täna meeskonda aitama.

Saarepuu kinnitas, et eestlaste eesmärk on 14 riigi konkurentsis murda end esikümnesse, mis tagaks järgmiseks kaheks aastaks EOK B-taseme toetuse (palgafond 1600 eurot miinus maksud ja ettevalmistustoetus 1400 eurot).  

Ta lisas, et vabatehnikas sõidetava sprinditeate paar selgub ülehomme, kandidaate on endiselt kolm: Kilp, Tammjärv ja Ränkel.