Tormis Laine.Foto: Eesti Olümpiakomitee
Pyeongchang 2018
18. veebruar 2018, 05:17

ÕL OLÜMPIAL | Olümpiadebüüdi teinud mäesuusataja Tormis Laine: olümpial pole mõtet lihtsalt raja läbisõitmise peale minna

Mäesuusataja Tormis Laine tegi täna Pyeongchangis meeste suurslaalomis oma olümpiadebüüdi. Ta jääb esimese laskumisega rahule, kuigi tõdeb, et oleks võinud rohkem rünnata ja gaasi anda.

Eesti olümpiakoondise 17aastase pesamuna sõnul oli raske enne starti öelda, kui palju ta rünnata saab. Ent Laine kinnitab, et üritab teisel laskumisel neid asju, mida ta esimesel korral valesti tegi, muuta.

"Sõitsin raskeid kohti natuke ettevaatlikumalt, kuna [päris paljud] esimestest meestest sõitsid välja. Seda üritangi teises sõidus muuta," lausus Laine. "Siin on nii jäine ning rada pehmemaks ei lähe, aga augud tulevad ikka sisse.

Kui on jäised augud, siis hakkab jalgade alt värisema, seda ei saa kontrollida ja seepärast läheb ka palju aega raisku. Aga esimesed tüübid on selle välja sõitnud, et nad saavad alguses startida."

Eestlane kinnitab, et ei läinud rada lihtsalt läbi sõitma. "Seda kindlasti mitte. Oli selline rünnaku ja läbijõudmise vahepeal. Olümpial pole mõtet lihtsalt läbisõitmise peale minna," ütles ta.

Laine on pärast avalaskumist 50. kohal ning kaotab liider Marcel Hirscherile 7,43 sekundit. Teine laskumine algab Eesti aja järgi kell 06.45.