Anti Saarepuu Foto: Aldo Luud
Pyeongchang 2018
18. veebruar 2018, 10:52

ÕL OLÜMPIAL | Anti Saarepuu ei soovinud täna rahateemat lahata

Murdmaasuusatajate treener Anti Saarepuu tõdes pärast 12. kohaga lõppenud teatesõitu, et võistlus läks klassikapoole nahka.

"Andreas kaotas natuke üle poolteise minuti, Algo kahjuks veel rohkem," lausus Saarepuu Eesti ajakirjanikele. "Kareli poolt 5+ esitus. Ma küll vahetuse aegu täpselt ei tea, aga liidrile kaotas ainult 15 sekundit juurde.

Venemaa saadi kätte, et vahetuse parimale ei ole kaotus päris 15 sekundit, aga väga kõva sõit, mida me ka ootasime (oma vahetuse 7. aeg, +46,8 - M.T.). Raido rabeles kaks ringi üksi tööd teha šveitslase ees, kes viimasel ringil pani õigel ajal käigu sisse."

Algo Kärp lausus pärast võistlust, et sihib oma põhidistantsil 50 km ühisstardist klassikas 20 sekka, on see reaalne? "Eks näis. Algo on maratoniks kõige rohkem valmistunud. Täna ei saa kahjuks kuidagi heameelt tunda, Algo kaotas ikkagi veel rohkem kui Andreas.

Muidugi, teine vahetus on alati kõva. Eks tagantjärele oleks temagi pidanud ehk mingi stardi tegema, et end käima tõmmata. Tegi küll hea kiirustrenni, aga särtsu jäi väheks. Mine tea, äkki oli tänane hea lahtisõit 50 km-ks."

Oma valikutes Saarepuu ei kahtle: "Marko poleks kindlasti vähem kaotanud kui Algo."

Teist olümpiat järjest ihaldatud 10. kohta, mis taganuks järgmiseks kaheks aastaks EOK B-taseme toetuse (palgafond 1600 eurot miinus maksud ja ettevalmistustoetus 1400 eurot), ei tulnud. Kas Team Haanja peab nüüd veel rohkem raha otsima, et Eesti murdmaasuusatamine elus püsiks?

Saarepuu muigas küsimuse peale. "Team Haanja kindlasti ei pea seda tegema, vaid alaliit. Aga täna ei tahaks seda teemat lahata. Teeme olümpia ära ja vaatame kevadel, mis saama hakkab. 

Nii Markol kui ka Karelil on siiski väga õnnestunud tulemused all. Tiimsprint on veel ees. Teade ebaõnnestus, aga ülejäänud võistlustel on põhimõtteliselt kõik sportlased oma parima teinud. Igati okei."