Myong Gwang Choe.Foto: FABRICE COFFRINI
Pyeongchang 2018
18. veebruar 2018, 11:46

Eelviimaseks jäänud mäesuusataja: tulin siia võitma

Põhja-Korea sportlased tegid olümpial suu lahti (6)

Kui mitmed Põhja-Korea sportlased ei ole Pyeongchangi taliolümpial soovinud meediaga suhelda, siis meeste mäesuusatamise suurslaalomis viimaste kohtade eest heidelnud Song Il Kang ja Myong Gwang Choe olid meeleldi nõus kommentaare jagama.

Eelviimase ehk 74. koha saanud ja võitjale Marcel Hirscherile (Austria) kahe laskumise kokkuvõttes 43,98 sekundiga kaotanud Kang ütles Korea Heraldi vahendusel, et tema eesmärgid olid kõrgemad.

"Tahtsin näidata kõrgel tasemel tehnikat ja esikohale tulla. Jälgisin teisi mäesuusatajaid, eriti hakkas silma Austria sportlane (ilmselt just Hirscher). Tahan veelgi enam pingutada ja loodetavasti järgmisel olümpiamängudel saan võidu kätte," rääkis 23aastane Kang.

Song Il Kang. Foto: STEFANO RELLANDINI

"Kodumaalt tulnud tantsutüdrukud andsid mulle palju energiat juurde. Tahtsin võita suure juhi (Kim Jong-un) auks," lisas ta.

Viimasena lõpetanud Choe (+53,97) jäi aga oma etteastega rahule. "Arvan, et võistlus õnnestus, sest sõitsin vapralt ja suutsin rahulikuks jääda," lausus 28aastane suusataltsutaja.

Vähemalt jõudsid põhjakorealased finišisse. 110 startinust katkestas 35 atleeti. Eestlane Tormis Laine sai 40. koha, kaotades Hirscherile 12,84 sekundit.