Norra teatemeeskond: Didirk Tönseth, Martin Sundby, Simen Hegstad Krüger and Johannes Hösflot Kläbo.Foto: CARLOS BARRIA
Pyeongchang 2018
18. veebruar 2018, 12:23

Krüger, Kläbo ja Kelly Sildaru trikimeistrist kolleeg tõstsid Norra medalitabelis esimeseks

Norralased võitsid Eesti aja järgi pühapäeva hommikul Pyeongchangi olümpiamängudel kaks ihaldatud kuldmedalit ja pisut kobava alguse järel tõusis talispordihull riik medalitabeli tippu.

Esmalt pani norralased rõkkama freestyle-suusataja Oystein Braaten, kes oli parim meeste pargisõidus. Naiste seas kuulub samal alal maailma tippu Kelly Sildaru.

Oystein Braaten. Foto: LOIC VENANCE

Braaten kogus esimeses sõidus 95 punkti ja seda ei suutnud konkurendid üle teha. Teiseks tuli ameeriklane Nick Goepper (93,6) ja kolmandaks Kanada sportlane Alex Beaulieu-Marchand.

Erilise tähtsusega on Norrale aga meeste murdmaasuusatamise 4x10 km teatesõidu kuld. Viimati triumfeeriti olümpial sellel alal 2002. aastal Salt Lake Citys. Teise vahetuse järel oli Norra alles neljas, aga vabatehnikaäss Simen Hegstad Krüger tõi rahvuskaaslased mängu tagasi ning lõpus vormistas venelase Denis Spitsovi vastu võidu Johannes Hösflot Kläbo.

Medalitabel pühapäevase kahe viimase ala eel:

Naiste 500 meetri kiiruisutamises ei tohiks Norra ja Saksamaa sportlased medaliteni küündida.

Küll läheb aga põnevaks kell 13.15 algavas meeste laskesuusatamise 15 km ühisstardis. Norralastest on võimelised kullale sõitma vennad Johannes ja Tarjei Bö, medalikonkurentsi võivad hea päeva korral sekkuda ka Emil Hegle Svendsen ja Erlend Bjöntegaard. Saksamaa koondise liider on Arnd Peiffer, maha ei saa matta ka Benedikt Dolli, Erik Lesseri ja Simon Schemppi võimalusi.