Sebastien Ogier. Foto: Twitter
WRC
18. veebruar 2018, 15:14

Ogier punktikatse kavalast lükkest: see oli tiimi strateegia (2)

Rootsi MM-ralli pakkus intriigi lõpuni välja. Viimasele katsele esimeste seas startima pidanud Sebastien Ogier lasi aga endast konkurendid mööda ja läks rajale alles viimase WRC sõitjana. 

Selle lükkega sai Ogier kõvasti trahviminuteid ja langes esikümnest ehk punktikohalt välja. Küll aga tähendas oluliselt parem stardipositsioon, et rada oli tema peale minekuks juba tunduvalt paremas seisus. Tasuks punktikatselt teine koht ja neli punkti, mida oleks esimeste seas startides üliraske saavutada olnud. 

"See oli tiimi strateegia," selgitas Ogier võistluse järel. "Arvestades meie stardikohta, polnud meil punktikatsel mingisugust lootust. Tahtsime veidi kaarte ümber mängida ja normaalselt positsioonilt rajale minna. Tegin punktikatsel mõned vead, sest polnud nii hea pidamisega harjunud. Aga üldises plaanis täitsime oma plaani ja saime mõned punktid kätte." 

Suurema osa Rootsi rallist teepuhastaja tööd teinud Ogier langes karistusminutite järel 11. kohale. Seega kaotas ta ühe punkti, mille ta oleks 10. koha eest saanud, ent võitis punktikatselt neli.