Norra võidukas teatenelik: (vasakult) Johannes Hösflot Kläbo, Simen Hegstad Krüger, Johnsrud Martin Sundby ja Didirk TönsethFoto: ERIC GAILLARD
Pyeongchang 2018
18. veebruar 2018, 18:50

OLÜMPIAPÄEVA KOKKUVÕTE: Fourcade kerkis laskesuusakuningaks, Norra nautis medalisära, teatemeeskond jäi rahata (1)

Pühapäev, 18. veebruar, tähistas Pyeongchangi talimängudel päeva, mil Norra viimaks medalitabeli etteotsa pääses. Kuningriigile tuli täna medalilisa neljalt alalt, millest kõige võimsam oli kahtlemata meeste 4 x 10 km teatesõidu kuldmedal. Eesti teatemeeskond ületas finišijoone 12ndana. Lisaks oli täna stardis mäesuusataja Tormis Laine, kes sai meeste suurslaalomis 40. koha. Aga nüüd kõigest järjekorras. Meeste murdmaasuusatamise 4 x 10 km teatesõidus kindlustas Norrale (Didrik Tönseth, Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger ja Johannes Hösflot Kläbo) läbi aegade viienda meeste teatesõidu olümpiakulla nende 21aastane ankrumees Kläbo, kes viimasel tõusul venelasest eakaaslase Deniss Spitsovi maha raputas ja oma teed läks. Loe pikemalt SIIT! 

Teisena lõpetanud Venemaa olümpiasportlaste koondis kaotas võitjale lõpuks 9,4 sekundiga, kolmandana tuli üle lõpujoone Prantsusmaa meeskond (+36,9.).
  
Eesti teatemeeskond, koosseisus Andreas Veerpalu, Algo Kärp, Karel Tammjärv ja Raido Ränkel, tuli üle finišijoone 12ndana ehk neil jäi täitmata püstitatud eesmärk 10. koha näol, mis oleks taganud neile järgmiseks kaheks aastaks EOK rahastuse. 

Avavahetust sõitnud Andreas Veerpalu tunnistas, et sai kohe alguses väikese haamri. Loe pikemalt SIIT!
Teises klassikavahetuses rajal olnud Algo Kärp kehvade suuskade tõttu Eesti kohta parandada ei suutnud. Loe pikemalt SIIT!
Kolmanda mehena rajale lastud Karel Tammjärv oli pettunud, et esikümne koht kättesaamatuks jäi. Loe pikemalt SIIT!
Ankrumees Raido Ränkel tunnistas ausalt, et superseisundis ta pole ja ootab juba kojuminekut. Loe pikemalt SIIT!

Murdmaasuusatajate treener Anti Saarepuu ei soovinud Team Haanja tulevikku täna arutada, lausudes, et kevadel vaatab, mis saama hakkab. Loe pikemalt SIIT!

Asjatundja Aivar Rehemaa sõnul oli 10. koht Eestile täiesti jõukohane eesmärk ning selle mittetäitmine läks meie sportlastele päris kalliks maksma. Loe pikemalt SIIT!

Kurva tõsiasjana selgus täna, et murdmaasuusatajal Anette Veerpalul jääbki olümpiadebüüt haiguse tõttu tegemata. Loe pikemalt SIIT!

Norra võidukas teatenelik: (vasakult) Johannes Hösflot Kläbo, Simen Hegstad Krüger, Johnsrud Martin Sundby ja Didirk Tönseth. Foto: ERIC GAILLARD

Meeste laskesuusatamise 15 km ühisstardis noppis oma nende mängude teise olümpiakulla prantslane Martin Fourcade, kes edestas fotofiniši järel sakslast Simon Schemppi. Pronksmedali võitis norralane Emil Hegle Svendsen (+11,2). Loe pikemalt SIIT!

Fourcade'i ülinapp paremus. Foto: TOBY MELVILLE

Oma olümpiadebüüdi tegi meeste suurslaalomis täna mäesuusataja Tormis Laine. 17aastane Eesti olümpiakoondise pesamuna kaotas kahe laskumise tulemusena olümpiavõitjaks tulnud Marcel Hirscherile (Austria) 12,84 sekundiga, mis andis talle 40. koha. Hõbemedali sai kaela norralane Henrik Kristoffersen (+1,27) ning pronksi prantslane Alexis Pinturault (+1,31). Loe pikemalt SIIT!

Tormis Laine jäi oma avalaskumisega rahule, kuigi tõdes tagantjärgi, et oleks võinud rohkem rünnata ja gaasi anda. Loe pikemalt SIIT!

Teisel laskumisel õnnestuski noorel eestlasel rohkem rada rünnata ning Laine sõnas võistluse järgselt, et see ongi tema stiil: "Pigem teen paar viga, kui tunnen pärast sõitu, et oleks võinud endast veel anda." Loe pikemalt SIIT!

Asjatundja Ranek Koni oli rahul, et koondise pesamuna ei hoidnud ennast tagasi ning läks täiega peale. Loe pikemalt SIIT!

Tormis Laine Foto: Madis Veltman / Ekspress Meedia

TEISED ALAD:

Meeste freestyle-suusatamise vigurhüpetes
avas oma medaliarve Ukraina. Kuldmedal kuulus Oleksandr Abramenkot, kes edestas hiinlannat Jia Zongyangi ja Venemaa sportlast Ilja Burovi. 

Meeste pargisõidus tõi Norrale kuldmedali juurde Oystein Braaten, kes edestas ameeriklast Nick Goepperit ja kanadalast Alex Beaulieu-Marchandi. 

Naiste kiiruisutamises lõpetati viimakse hollandlannade ülemvõim, kui uue olümpiarekordiga krooniti tšempioniks jaapanlanna Nao Kodaira. Hõbeda jättis kodupubliku rõõmuks Lõuna-Koreasse Lee Sang-hwa (+0,39) ja pronksise autasu sai kaela tšehhitar Karolina Erbanova (+0,40). Loe pikemalt SIIT!

Meeste jäähokiturniiril lõpetati täna alagrupiturniir. A-grupis alistas Tšehhi 4:1 Šveitsi ning Kanada võitis mängleva kergusega Lõuna-Koread 4:0. 

C-grupis tundis võidurõõmu Saksamaa, kes oli 2:1 parem Norrast ning Soome ja Rootsi põhimõttelisest duellist väljus 3:1 võitjatena Tre Kronor. Loe pikemalt SIIT!

Kohamängude vastasseisudega saad lähemalt tutvuda SIIN!

Hokiturniiri alagruppide lõppseis:

MEDALITABEL PÜHAPÄEVASE VÕISTLUSPÄEVA JÄREL: