Roger Federer.Foto: MICHAEL KOOREN
Tennis
19. veebruar 2018, 08:40

AMETLIK: vanameister Federerist sai läbi aegade eakaim tennise esinumber, Kanepi tõusis (1)

Värskelt avaldatud maailma tennise edetabel sai endale meeste seas uue esinumbri, kelleks sai 36aastane Roger Federer. 

Viimati oli ta tipus 2012. aasta lõpus, aga esimest korda juba 14 aastat tagasi. Ühtlasi sai Federerist läbi aegade vanim tennisist, kes ATP-tabeli esikohta hoidnud. Varasemalt kuulus see au Andre Agassile, kes oli liidripositsioonil 2003. aasta septembris, 33 aasta vanusena. 

Federeri viis esikohale Rotterdami turniiri triumf veerandfinaalis. Tagatipuks õnnestus šveitslasel ka võistlus võita. Eile peetud finaalis alistas ta värskes tabelis neljandaks tõusnud Grigor Dimitrovi kindlalt 6:2, 6:2. Ühtekokku on tal nüüd 97 ATP-turniiri võitu. 

ATP-tabelis pidi esikoha loovutama Rafel Nadal, kolmandaks jäi Marin Cilic. Jürgen Zopp tõusis koha võrra ja on nüüd 165. Vladimir Ivanov kerkis neli positsiooni, olles 648. Kenneth Raisma loovutas koha ning on 899. real. 

Naiste WTA-tabeli eesotsas toimus üks muutus, kui Garbine Muguruza tõusis kolmandaks, lükates neljandaks Elina Svitolina. Esireketina jätkab Caroline Wozniacki, Simona Halep tema kannul. 

Esisajasse mahub jätkuvalt ka kaks Eesti naist: Anett Kontaveit loovutas koha ning hoiab nüüd 28. positsiooni. Kaia Kanepi kerkis kahe koha jagu ning platseerub 64. real.