Rait-Riivo Laane. Foto: Alar Truu
Korvpall
19. veebruar 2018, 09:54

Üllatuslikult korvpallikoondisest välja jäänud Laane: ise olin valmis tulema ja klubi poolt takistusi ei tehtud

Viimastel kordadel stabiilselt Eesti korvpallikoondises mänginud Rait-Riivo Laane mõnevõrra üllatuslikult seekord valikusse ei mahtunud. Mehe enda sõnutsi oli ta igati valmis meeskonnaga liituma. 

"Ei mahtunud seekord valitute sekka," sõnas tagamees portaalile Korvpall24.ee. "Ise olin valmis tulema ja klubi poolt takistusi ei tehtud. Alar Varrak helistas mulle ja andis teada, et sel korral ei pea tulema. Ta selgitas mulle nende visiooni ka, aga mõistlik oleks selle kohta treeneritelt endilt küsida." 

Laanel on Kreeka esiliigas individuaalses plaanis käsil korralik hooaeg. Ta on 18 mängus visanud keskmiselt 13,5 punkti ja jaganud 4,3 resultatiivset söötu. 

Otsus on sedavõrd üllatavam, et sel korral ei liitu koondisega ka Rain Veideman. See tähendab, et praeguse seisuga on kandidaatide ringis vaid üks tõupuhas mängujuht, Sten Timmu Sokk. 

Küll aga võivad seda positsiooni täita ka Martin Paasoja ja Sten Olmre. Samuti on võimelised mängujuhina tegutsema Martin Dorbek ning koondise debüüti ootav Kristian Kullamäe, kes Saksamaa kõrgliigas on eelkõige täitnud viskava tagamängija kohustusi. 

Korvpallikoondis koguneb täna, et pidada sel nädalal kaks kohtumist. Reedel minnakse Kreekas vastamisi sealse meeskonnaga, kaks päeva hiljem kodusaalis Iisraeliga. 

Koondise kandidaadid: Sten Sokk, Martin Paasoja, Kristian Kullamäe, Martin Dorbek, Erik Keedus, Sten Olmre, Tanel Kurbas, Jaan Puidet, Indrek Kajupank, Kristjan Kitsing, Kristjan Kangur, Janar Talts, Kregor Hermet ja Matthias Tass.