Juhtkiri

Juhtkiri | Kutsugem gaasikontroll! (16)

LISA KOMMENTAAR

maamees6. märts 2018, 19:38
Paigaldage elektri boiler, puhas õhk ja pole mingit gaasiga jamamist !
gaasiseadmete ametnikud21. veebruar 2018, 19:55
Nõuka-aegsed vanad ohtlikud gaasiballoonid tuleb utiliseerida ja asendada uute,kontrollitud ja kaasaegsetega, sest tuletööluba ei anta ka igaühele ja mitte sinna, kus on tuleoht, gaasiseadmetega tuleb täpselt samuti teha, sest elektrit kontrollib vastava pädevusega elektrik, operatsiooni teeb õppinud kirurg, lennukit juhib õppinud piloot, laeva juhib vastava haridusega kapten, miks siis ohtlikud ja süttivad gaasiseadmed, mis on ka plahvatus-ja purustusohtlikud, ei ole vastava pädevusega ametnike kontrolli all, see on eestlaste kohta järgmine anekdoot nende taipamatusest.
Kui palgad on väiksed21. veebruar 2018, 11:19
ja riik nõuab iga sammu eest raha ning mitte palju, siis lõpebki see halvasti.Vaevalt et rikkuritel sellised probleemid ja ohud on.
gaasiseadmed keelu alla20. veebruar 2018, 19:31
Gaasiseadmete kasutajad tuleb KAPO s registreerida, et holokaust ei saaks korduda.
Alguses kütavad kodus gaasiga ja pärast teevad koondus-laagri.
Soovitan lugeda kõikidel gaasiboilerite omanikel20. veebruar 2018, 11:12
Eestis on paigaldatud hinnanguliselt üle 40 000 gaasiboileri. Üle 200 000 elamu on tahkeküttel (pliidid, ahjud, kaminad, katlad). Ahiküttega kortereid on tõenäoliselt palju rohkem. Kõigis neis elavad inimesed.
Eesti kodude kütteseadmed pole tihtipeale kõige paremas korras ja ving pääseb eluruumidesse. Samal ajal soojustatakse maju ja pannakse pakettaknaid, mis sulgevad loomuliku õhuvahetuse. Salakaval vingugaas põhjustab tervet hulka tervisehädasid, mida ekslikult peetakse muudeks haigusteks.
Vingugaas tekib orgaanilise aine mittetäielikul põlemisel, mille põhjuseks on õhuhapniku kehvast ligipääsust põlemistsooni (näiteks liiga vara suletud ahjusiiber, halva tõmbega gaasiboiler, valesti reguleeritud gaasipliit, garaažis töötav automootor või ka näiteks grilllahi). Vingugaasiandurid reageerivad vingugaasisisaldusele õhus ning on vajalikud ruumides, kus on gaasikütte seadmed, ahjud, kaminad, mille siibri sulgemisel võib tuppa tungida mürgine ving.
Alates 1. jaanuarist 2018 on Eestis kohustuslik paigaldada vingugaasiandur kõikidesse eluruumidesse, milles asub korstnaga ühendatud gaasiseade. Eelkõige on sellisteks gaasil töötavad veesoojendid ja gaasikatlad.
Kohustuslikuks muudetakse vingugaasiandur gaasikütte olemasolul, kuid mõistlik on Co andur paigaldada kõikidesse eluruumidesse, kus asub põlemisprotsessiga seotud seade, nagu näiteks puuküttel toimiv ahi, kamin või pliit. Üks vingugaasiandur on mõeldud kasutamiseks ühes ruumis, kuna seade reageerib vaid ühes ruumis levivale CO tasemele. Kui vingu võib tekkida teisteski ruumides, tuleb ka nendesse ruumidesse Co andurid paigaldada.
Kindlasti tuleb meeles pidada, et vingugaasiandur ei asenda suitsuandurit ega vastupidi. Vingugaasi andur tuvastab ainult Co gaasi sisaldust õhus.Vingugaasiandur päästab ka tulekahju korral elusid. 2016 a hukkus Eestis tulekahjude tõttu 39 ja 2017 aastal 38 inimest. Kohtuekspertiisi instituudi statistikast selgub, et 95% juhtudest polnud surma põhjuseks leegid, vaid vingumürgitus. Vingu peale suitsuandur aga ei reageeri. Nii on täiesti tõenäoline, et magava inimese jõuab enne tappa mürgine gaas, kui leegid üldse temani jõuavad.
Inimene võib surra vingugaasimürgitusse juba siis, kui tegelikult põlengut veel ei ole. Näiteks siiber suletakse liiga vara või gaasiseade töötab hapnikuvaeguses ja toodab seetõttu vingugaasi. Samuti võib vingugaas teieni jõuda naaberkorterist jne.
http://www.ethk.ee/
http://www.ethk.ee/index.php/teated/1/228
Ahistav pealkiri20. veebruar 2018, 10:19
Selline pealkiri on solvav kommi=unaalohvrite m@lestusele ! Ahistatakse !
kurb,aga tösi20. veebruar 2018, 08:29
Pelgulinnas siin pealinnas käib gaasi andureid kontrollimas inimene,kellele on mitmeid kordi palutud kutsuda kontroll,kuna majas väga ohtlik korter.Ka on helistatud kui korstnapyhkija samas korteris tegi ettekirjutise ja ahi pidi korda tegema,kuid gaasiasju nemad enam ei kontrolli ja keegi ei teinud väljagi.Nii,et jagage aga köik laiali ja rahvas ei saagi abi.Sama rumal asi oli tormiga,kui maja peale kukkus puu öhtul.Ka siis ei saa päästeametist ega pöhja-Tallinna linnaosa valitsusest abi.See on meie olukord praegu.
villu20. veebruar 2018, 07:54
Henry Ford: "Isoleerige 50 kõige rikkamat juuti ja sõjad lõpevad!"
Need sõnad on kirjutatud ligi 100 aastat tagasi ja see on tänane tegelikkus Eestis!
Mõtle, "maarahvas", mõtle!!!
jopa20. veebruar 2018, 00:13
ma toon lätist seni maani gaasi, ja naaber toob ja terve küla too ja kogu lõuna eesti toob. täname lätlasi odava gaasi eest. kuna eesti maksudega ülekoormatud siis kõik üritavad odavalt läbi ajada. 600eurose palgaga ikka ei laia. nii me elamegi
19. veebruar 2018, 17:59
miks kommentaarid ei ilmu
19. veebruar 2018, 17:57
gaasiseadme luba.19. veebruar 2018, 17:57
Need,kes soovivad osta gaasiballooni,peavad enne taotlema koju nõuetekohase gaasikasutusloa,mille annab välja päästeamet ja see koht,kus gaasi kasutatakse,peab olema 2 korda aastas kontrollitud ja ainult gaasikasutusloa alusel saab osta gaasiballooni või ohutum on selleks kohaldada gaasiveoauto,kes osutab vastavat teenust, paigaldab ja kontrollib gaasiseadmed samas, ei saa olla võimalik, et igaüks veab ise ja paigaldab ballooni, vedades seda selleks otstarbeks mittekohaldatud autoga, gaasiballooni vedu on ka teeliiklusele ohtlik ja selle veoks on ette nähtud ohtliku veose märgistused, aga eestis toimub see nii , kuidas jumal juhatab ja gaasiseadmeid paigaldab ka igasugune rätsep, kes ei tea asjast midagi, ja sellepärast ka nii palju õnnetusi sellega,iga natukese aja tagant mõni maja põleb,kuidas saab ohtliku gaasiga üldse nii olla,on arusaamatu, elektrisüsteeme paigaldavad ju ainult elektrikud,miks siis gaasiga tegelevad oskamatud sossepad.
Puhka jalga19. veebruar 2018, 18:48
veidi oma lubadega. Muideks, siiani käivad lõunaeestlased nõuka-aegseid balloone lätlaste juures täitmas. Sinu loogika järgi tuleks gaasiseadmega autod ka liiklusest kõrvaldada või vähemalt politseieskordi saatel sõitma panna.
19. veebruar 2018, 17:52
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
gaasiküte20. veebruar 2018, 10:34
on veel ainus asi, millest ma töölt koju tulles rõõmu tunnen, sest tuba on soe ja vett saab samuti - oota veel oma boikotiga!
gaasikontroll19. veebruar 2018, 17:48
Tõestada saab nii, et need kes gaasiballoone ostavad, esitavad ID kaardi või muu pildiga dokumendi ja aadressi, kuhu sellised balloonid lähevad, aga kui majaühistus on gaasipiidid, on majaühistu kohustus koostada need nimekirjad,kellel on gaasiseadmed ja need tuleb igal aastal 2 korda kontrollida ja vigased, vanad mittekõlblikud kohe sealsamas majast kõrvaldada ja prügimäele viia,ka vanad ja mittekõlblikud, mittestandardsed gaasiballoonid tuleb majadest sunniviisiliselt kokku korjata ja ära viia, ja sellega tuleb alustada juba täna.
sass20. veebruar 2018, 08:28
1-lasulise saad teha torujupist. Kasuta seda.