Janis Strenga ja Oskars Melbardis.Foto: MARK RALSTON
Pyeongchang 2018
19. veebruar 2018, 17:16

OLÜMPIAPÄEVA KOKKUVÕTE | Läti sportlased tõusid lõpuks medalile, selgusid esimesed hokifinalistid

Pyeongchangi olümpiamängudel on ootamatult kätte jõudnud viimane nädal. 19. veebruaril eestlased kül kaasa ei teinud, kuid huvitavaid seiku juhtus Lõuna-Koreas siiski.

Kindlasti elavad eestlased lisaks omadele kaasa ka lähinaabritele ning täna oli Läti jaoks suur päev. Kui meeste skeletonis ja kiiruisutamises jäädi esimesena medalita, siis täna tõusid Oskars Melbardis ja Janis Strenga meeste kahebobil pronksile. Kulda jagama jäänud Kanadale ja Saksamaale kaotati vaid 0,05 sekundiga.

Loe pikemalt SIIT!

Oskars Melbardis ja Janis Strenga. Foto: ARND WIEGMANN

Meeskondlikus suusahüppevõistluses ei saanud keegi vastu Norrale. Hõbedaheitluses võitis Saksamaa vaid 0,3 punktiga Poolat, viimaste jaoks oli tegemist esimese olümpiamedaliga meeskondlikus suusahüppes.

Loe pikemalt SIIT!

Norra koondis juubeldab. Foto: CHRISTOF STACHE

Naiste hokiturniir hakkab jõudma kulminatsioonini. Poolfinaalides said kindlad võidud USA ja Kanada, kes olid vastavalt 5:0 üle Soomest ja Olümpiasportlasest Venemaalt. Finaal peetakse 22. veebruaril.

Loe pikemalt SIIT!

USA jõudis finaali. Foto: DAVID W CERNY

Kahevõistlejad pidasid täna viimase hüppetreeningu enne homset suure mäe võistlust, kuid Kristjan Ilves otsustas mitte kaasa teha. Karl-August Tiirmaa sai kirja 98-, 108- ja 111-meetrised õhulennud.

Loe pikemalt SIIT!

Karl-August Tiirmaa. Foto: DOMINIC EBENBICHLER

Täna tuli ametlik kinnitus, et jääkeegli segapaarismängus pronksi võitnud venelase Aleksandr Krušelnitski B-dopinguproov osutus samuti positiivseks. Venelased jäävad nüüd medalita ja pronksile kerkib Norra.

Loe pikemalt SIIT!

Aleksandr Krušelnitski. Foto: WANG ZHAO

Palju furoori tekitas Prantsusmaa iluuisupaari etteaste, sest Gabriella Papadakise kleit läks võistluse ajal paigast ning ta paljastas oma keha rohkem, kui oleks soovinud.

Vaata fotosid SIIT!

Gabriella Papadakise õnnetus. Foto: MLADEN ANTONOV

Õhtulehe ajakirjanik Henry Rull kirjutas pikemalt Lõuna-Koreas valitsevatest söömisharjumustest. Selgub, et Eestis rohkem tudengitoiduna tuntud kiirnuudlid hoiavad korealaste rahvuskulinaarias väga tähtsat kohta. „Neid leiab igalt poolt. Kui Eestis on vaat et igas toidupoes suurem või väiksem sooja toidu lett, siis Pyeongchangi piirkonnas - kindlasti pole ma käinud kõikides siinsetes kauplustes, küll aga paljudes -, troonivad poodides kiirnuudlitele pühendatud riiulid,“ kirjeldab Rull.

Loe pikemalt SIIT!

Kiirnuudlid. Foto: Jason Lee

Medalitabel:

1.     Norra: 11 kulda, 9 hõbedat, 8 pronksi

2.     Saksamaa: 10 kulda, 6 hõbedat, 4 pronksi

3.     Kanada: 6 kulda, 5, hõbedat, 6 pronksi

4.     Holland: 6 kulda, 5, hõbedat, 6 pronksi

5.     USA: 5 kulda, 3, hõbedat, 2 pronksi

6.     Rootsi: 4 kulda, 3, hõbedat, 0 pronksi

Läti jagab koos Liechtensteini ja Kasahstaniga 25. kohta, kõik on võitnud ühe pronksi.