LÄKS RAPPA: Popstaar Fergie jättis NBA tähtede mängul kustumatu mulje. Tema lauldud USA hümn on paljude arvates üks halvemaid läbi aegade.Foto: USA TODAY Sports
Korvpall
19. veebruar 2018, 18:21

NBA tähtede mängu suurim staar - aegade halvima hümni laulnud Fergie (2)

„Fergie lõpetas laulmise 30 minutit tagasi ja ma pole siiani taastunud. Osa minust pole enam kunagi endine.“ See oli üks paljudest säutsudest, mis tõmbas vett peale endise The Black Eyed Peasi lauljatari hümniesitusele NBA tähtede mängu eel.

Ameeriklastele meeldib oma hümniga lõdva randmega ümber käia. Kitarriheerose Jimi Hendrixi mängitud versioon „The Star-Spangled Bannerist“ 1969. aasta Woodstockil kuulub siiani kullavaramusse. Aga rohkete õnnestujate kõrval on ka neid, kelle esitust kuuldes soovib publik piina kärmet lõppu. Viimaste ritta astus ööl vastu esmaspäeva Fergie.

NBA tähtede mäng muutis tänavusest formaati. Ida- ja läänekonverentsi mõõduvõtu asemel said oma satsi moodustada kaks enim hääli saanud mängijat, seekord LeBron James ja Stephen Curry. Värskendustest hoolimata sai kõige rohkem tähelepanu hümn. Fergie üritas taskust tõmmata kergelt seksika ning džässise esituse, kuid tabas korvi asemel hoopis Los Angelese Staples Centeri ülemisi ridu.  

Rahvas muigas, mängijad seisid hämming silmades, Golden State Warriorsi staar Draymond Green üritas kõigest väest naeru tagasi hoida. Telestaar Jimmy Kimmel ning muusik Chance the Rapper seda ei suutnud. Kanali TNT poolajastuudios võtsid teema üles korvpallilegendid Shaquille O’Neal ning Charles Barkley.

„See oli teistsugune, seksikas, mulle meeldis. Jätke ta rahule,“ ütles endine superstaar O’Neal, kes oli üks vähestest Fergie kaitsjatest.

„Pärast sellist esitust vajan ma sigaretti,“ kihistas Barkley.

Kimbatus ja „mida paganat ma just vaatasin“ hajunud, leidis sotsiaalmeedia, et lihunikunoaga hümni kallale läinud Fergie esitus oli üks aegade halvemaid. „Amy Winehouse jäljendamas Jessica Simpsonit“, „Kui Fergie üritas olla sõbra seksikalt käituv purjus ema, siis tabas ta naelapead,“ naljatlesid irvhambad.

Lauljatarile pakkus „kes-teeb-hullemini“ arvestuses konkurentsi mängijaid tutvustanud koomik Kevin Hart, kelle pikk esinemine oli rahva sõnul huumoritu ning samuti parajalt piinlik. Kohtumine ise lõppes Tiim LeBroni 148:145 võiduga. Liiga juht Adam Silver oli uue formaadiga ülirahul.

„See oli imeline. Mul pole sõnu ütlemaks, kui tänulik ma mängijatele olen,“ sõnas ta kohtumise järel.