lumine sõiduteeFoto: Martin Ahven
Ilm
20. veebruar 2018, 06:59

ILMAPROGNOOS: külmaga kaasneb ka tuul (2)

Ilmaprognoos lubab, et lisaks jäistele külmakraadidele saame sel nädalal tunda ka külma tuult. Õhutemperatuur võib langeda alla 20 kraadi.

Prognoosi järgi püsib täna pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vähest lund. Hommikul võib olla udu. Õhutemperatuur jääb päeval -3..-8°C vahemikku.

Kolmapäeval suureneb Riikliku Ilmateenistuse ennustuse järgi kõrgrõhkkonna ülekaal. Ilm on suurema sajuta. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Ülekaalus on pilves ilm ja siis on öine õhutemperatuur -10..-15°C, kui taevas peaks selginema, siis langeb -18°C-ni, päeval on -6..-10°C.

Edaspidi jätkub tendents kõrgrõhkkonna tugevnemisele ja nädala teine pool tuleb käreda külmaga.

Neljapäeval tuleb kõrgrõhkkond Eesti vahetusse lähedusse ja õhumass on väga külm. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, õhtupoolikul pöördub lõunakaarde ja pisitasa tugevneb. Kui loode poolt pisut niiskust lisandub, siis on õhtul Lääne- ja Loode-Eestis kergete lumehoogude võimalus. Pilvisema taeva korral on õhutemperatuur öösel -12..-17, kus taevas selgemaks tõmbub, seal langeb -20°C-ni, päeval -7..-10°C, saarte rannikul võib paar kraadi kõrgemale tõusta.

Reedel liigub Skandinaaviast nõrk madalrõhuvöönd üle Eesti. Lisandub niiskust, ilm on pilvisem ja sajab lund. Tuul võib pisut tugevneda ja puhub lõunakaarest, päeva jooksul pöördub saartest alates põhjakaarde ning on tugevam saartel ja põhjarannikul. Õhutemperatuur on öösel saartel ja läänerannikul -5..-10, sisemaal -13..-18°C, ning kui Ida- ja Lõuna-Eestis taevas pikemalt selge püsib, seal langeb alla -20°C, päeval Lääne-Eestis -2..-6, ida pool -7..-12°C. 

Teeolud:

Varahommikul on teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel valdavalt soolaniisked, kohati kuivad. Paljudes kohtades sajab kerget lund, seega on ka teekatted mitmel pool õrnalt lumised. 

Tänasest kehtima hakkavad liikluspiirangud: 

Harju maakonnas Tallinna ringteel Sauel (km 30,7) on kehtestatud kiiruspiirang ja sõidurada suletud valgustimasti vahetuseks.

Meeldetuletuseks sõidukijuhtidele liiklemisel talvistes teeoludes:

  • Kõige määravam riskitegur liikluses on kiirus. Kiiruse valik on iga juhi enda otsustada ja vastutada.

Liiklejatelt ootame infot teeolude kohta telefonil 1510.

Lisainfot teeolude kohta vaata tarktee.ee. Nutitelefonis on maanteeinfo kättesaadav aadressil m.tarktee.ee.