Kalev ErmitsFoto: Reuters/Scanpix
Pyeongchang 2018
20. veebruar 2018, 07:51

ÕL OLÜMPIAL | Noroviirus jõudis Eesti koondiseni

Pyeongchangi olümpiamängude alguses palju kõneainet pakkunud noroviirus jõudis otsapidi Eesti koondiseni, kui nädalavahetusel haigestus laskesuusataja Kalev Ermits.

Koondise arst Mihkel Mardna kinnitas Õhtulehele, et tänaseks on Ermitsa tervis korras ja praegu seisuga osaleb ta ka reedeses teatesõidus.

Doktori sõnul põdes Ermits haiguse suhteliselt kergelt läbi, kuid pidi vastavalt nõuetele olema 48 tundi teistest eraldatud. Söök-jook toodi talle tuppa.

"Kuna ta pöördus esimeste sümptomite puhul kiiresti meie poole, saime ta teistest õigel ajal isoleeritud," selgitab Mardna. "Tänase seisuga rohkem laskesuusatajaid haigestunud pole. On läinud väga hästi, sest tegemist on ülinakkava viirushaigusega."

Kuivõrd sümptomid (iiveldus, palavikutunne ja kõhulahtisus) ilmesid öösel ja eestlastel polnud kohe Ermitsa jaoks uut ruumi võtta, pidi toakaaslane Rene Zahkna veetma ühe öö korteri ühiskasutatava ruumi põrandal madrastil. "Terveks jäämine on olulisem kui paar-kolm magamata tundi," ütleb Mardna.

Arst lisab, et ülejäänud olümpiakoondise liikmete tervis on praegu tipp-topp.

Haiguse tõttu olümpiadebüüdita koju tagasi lennanud suusataja Anette Veerpalu ei nakatunud noroviirusesse. Temal oli palavik ja köha-nohu.

Korraldajate viimase teate kohaselt on registreeritud 283 noroviiruse juhtumit. Neist enamik polnud sportlased ja 234 haigestunut on praeguseks tervenenud.