Riigikogu liige Jürgen Ligi.Foto: Jörgen Norkroos
Eesti uudised
20. veebruar 2018, 10:59

Juhiloata Jürgen Ligi jäi politseile vahele (213)

Politsei pidas kinni endise ministri ja praeguse reformierakondlasest riigikogu liikme Jürgen Ligi, kuna viimane oli juhtimisõiguseta autoroolis. Patune poliitik kinnitas Õhtulehele oma süüd.

Õhtuleht proovis hommikust saati Jürgen Ligi telefonitsi tabada, kuid nõupidamine ja alanud riigikogu korraline istung lükkas küsimise edasi. Lõpuks õnnestus Õhtulehel Ligi enne riigikogu täiskogu korraks telefoni otsa saada.

„Oih, jah,“ kostus Ligi suust, kui kuulis jututeema põhjust. Ühtlasi lubas Ligi intsidendi kohta jagada kirjalikke selgitusi, kuna tihe tööpäev hoiab teda teadmata ajaks rakkes. „Ma ei tea täpselt, millal ma vabanen,“ põhjendas Ligi.

Mõne aja pärast laekuski vastus, milles Ligi nimetab juhilubade aegumist pahast looks, mida ta ei märganud. „Trahv on välja teenitud ja viga samal päeval parandatud,“ ütles Ligi.

Ühtlasi kasutas Ligi oma pattu, et kiita politseid. „Politsei ja e-riigi poolt imehea töö, hooletu leitakse viivitamatult ja täpselt üles. Oleks teadnud ja oleks e-riik meilitsi hoiatanud, nagu peaks olema reegel dokumentide aegumise korral, see sellises olukorras ei maksa,“ kirjutas Ligi. „Igapäevaste dokumentidega on lihtsam, samal ajal olin jäänud ka rahatuks, sest ütles üles ka mu pangakaart, mida juba ei unusta, nagu ei unusta ka probleeme ID-kaartidega, millega kah hiljuti vaeva nägin.“

Ligi on ka varem jäänud politsei huviorbiiti. Näiteks 2015. aastal jäi toonane haridus- ja teadusminister Tallinna politseile vahele kiiruse ületamisega, sõites 50 alas vähemalt 71 km/h. Toona määrati ministrile trahviks 160 eurot. Sama aasta jaanuaris jäi Ligi samuti vahele kiiruse ületamisega. Kiirustas kohtumisele valijatega, sõitis Ligi 90 alas 113 km/h. Kiirmenetluse korras määrati Ligile 120eurone trahv.