Putini kiriFoto: Kuvatõmmis kirjast
Eesti Vabariigi 100. juubel
21. veebruar 2018, 10:37

VAATA | Trump ja Putin saatsid Kaljulaidile Eesti juubeliks õnnitluskirjad (156)

Venemaa president Vladimir Putin ning USA president Donald Trump õnnitlesid president Kersti Kaljulaidi Eesti Vabariigi aastapäeva puhul. Ka teiste riikide õnnitlusi lisandub iga minutiga.
Donald Trump | Kersti Kaljulaid | Vladimir Putin Foto: 2xAFP/Scanpix; 1xReuters/Scanpix

"Venemaa president V. V. Putin saatis Kersti Kaljulaidile õnnitlused rahvuspüha - Eesti Vabariigi iseseisvuspäeva - puhul ning soovis kõigile Eesti elanikele õnne, heaolu ja kõike parimat," kirjutas Venemaa Föderatsiooni suursaatkond eile oma Twitteri kontol. 

Putini õnnitluskiri nägi välja selline:

Putini kiri Foto: Kuvatõmmis kirjast

Oma õnnitluse edastas juba mõnda aega tagasi ka Trump, kes kirjutas, et Eesti on oma esimese saja iseseisvusaasta jooksul näidanud üles jõudu ja otsusekindlust, elades üle okupatsiooni. Trumpi sõnul on Eesti suurepärane euroopalike väärtuste näide ning ka NATO liikmeks saamine on saavutus. 

Trumpi kiri  Foto: Kuvatõmmis kirjast

Õnnitlusi lisandub iga minutiga

Lisaks USA-le ja Venemaale on Kaljulaidile Eesti vabariigi 100. sünnipäeva puhul õnnitlusi saabunud ka mujalt ning neid lisandub iga minutiga.

Näiteks on Eestit 100 sünnipäeva puhul õnnitlenud Türgi president, paavst Franciscus, Austria president, Hollandi kuningas Willem-Alexander, Hispaania kuningas Felipe VI, India, Lõuna Korea, Mehhiko, Ameerika Ühendriigid, Sloveenia, Lõuna Aafrika president. Mitmeid õnnitlusi on Eesti elanikelt, koolidelt, lasteaedadelt, muusikakollektiividelt, klubidelt-seltsidelt.