Kristjan IlvesFoto: Madis Veltman / Eesti Ekspress
Pyeongchang 2018
20. veebruar 2018, 16:02

ÕL OLÜMPIAL | Pettunud Kristjan Ilves ei hakanud kedagi süüdistama, aga...

Kahevõistleja Kristjan Ilves on aumees. Ta andis pärast 28. kohaga lõppenud suure mäe võistlust mõista, et suusad ei lubanud tal oma maksimaalseid võimeid näidata, kuid ei öelnud seda kordagi välja.

„Las ta jääda, teeme nii, et olin ise kehv. Ei hakka kedagi süüdistama,“ ütles ta Eesti ajakirjanikele.

„Kokkuvõttes ongi raske midagi öelda. Saan endale tuhka pähe raputada, aga teistpidi oli ka väga palju asju, mis kuidagi ei tahtnud lasta mul tulemust teha. Meeletult keeruline päev igatpidi. Mis ma ikka oska öelda, las ta olla, [elu] läheb edasi. Tean, et hetkeseis ei ole nii kehv.“

Lisaks ebaõnnestunud suuskadele ei jäänud Ilves rahule sellega, kuidas hüppevõistlus läbi viidi. "Alati saab ise veel paremini teha, mõned meetrid jäid enda taha. Aga arvestades, mis oludes mehi [tornist] alla lasti, ei ole midagi öelda...

Isa ütles ka, et võttis peast kinni, kuidas nii on võimalik? Nagu näha, [norralased Jörgen] Graabak ja [Jan] Schmid, kes trennis olid eesotsas, olid järjekordselt seal, kus normaalmäel (ehk tipust kaugel - M.T.)."

Ehk siis poleks pidanud Sind nendes oludes hüppele lubama? "Ju siis mahtus (tuule)koridori, ma ei tea neid olusid. Aga mõned mehed, kes hüppavad muidu vaevalt 100, panid 120 peale. See näitab võistluse läbiviimist."

Olümpiast kokkuvõtvalt: "Kui see võistlus vahelt ära jätta, siis esimene võistluspäev ei olnudki midagi nii paha. 16. koht on täiesti okei sooritus. Tänast on raskem alla neelata, ootused olid suuremad."