Andrus IlvesFoto: Aldo Luud
Pyeongchang 2018
20. veebruar 2018, 16:27

ÕL OLÜMPIAL | Andrus Ilves: murdmaa oli katastroof, siin ei olegi midagi rääkida (6)

Kahevõistleja Kristjan Ilvese treenerist isa Andrus kinnitas pärast poja 28. kohaga lõppenud suure mäe võistlust, et pettumus on kõva.

"Ütlen ausalt, ega siin midagi rõõmustavat täna rääkida ei ole," lausus Andrus Ilves Eesti ajakirjanikele.

Kas rohkem kurvastavat oli mäel või suusarajal? "Kindlasti suusarajal. Mäel polnudki midagi väga hullu. Karl-August Tiirmaa tegi oma parima hüppe, Kristjan tegi keskpärase. Oli natuke ebaõnne ja muud asjad, seda üle ei tähtsustaks.

Lootsime ikkagi kuue sisse [hüpata], selleks oleks ta võimeline olnud. Aga teised olid ka tublid. Lihtsalt hämmastas, kui kergekäeliselt kohtunikud lasid võistlusel minna omasoodu. Ei jäädud ootama, et kõigil oleks mingid võrdsed olud. Lihtsalt läks nagu läks.

Aga see selleks, see käib kahjuks meie ala juurde. Vahel juhtub. Aga murdmaa oli katastroof, siin ei olegi midagi rääkida. Kõik, mis läks, läks halvasti. Tõsisem analüüs tuleb hiljem. Praegu tahame selle võistluse ära unustada ja Lahtis (MK-l) teha see hea tulemuse näol tasa."

Kas katastroof oli tingitud hooldetööst või enda seisundist? "Ei kommenteeri."

Arvestades, et ka normaalmäel oli tuulega pisemat sorti jama, kas saime üldse Kristjani võimetest Pyeongchangis objektiivse ülevaate? "Raske öelda. Arvan, et normaalmäe 16. koht näitab mingil määral hetketaset. Maailmareitingus on ta ka seal kandis. Mängis oma koha välja, ei ületanud ega hävinud."