Johannes Hoesflot Kläbo.Foto: Reuters/Scanpix
Pyeongchang 2018
20. veebruar 2018, 19:13

Asjatundja arvamus | Timo Simonlatser: tiimsprint tuleb põnev ja etteaimamatu

Õhtuleht kasutab olümpiamängude ajal erinevate alade kommenteerimisel asjatundjate abi. Suusasprintide eel ja järel ütleb sõna sekka Timo Simonlatser, kes pääses nii 2007. aasta MMil kui ka 2010. aasta Vancouveri olümpial veerandfinaali.

Murdmaasuusatamise tiimsprint, mis sõidetakse vabatehnikas, tõotab Simonlatseri arvates kujuneda väga põnevaks, ent medalivõitjate ennustamine on palju keerulisem kui individuaalses klassikasprindis. Meenutagem, et sel alal tabas ta nii naiste kui ka meeste kullaomanikku prognoosides nabakümnesse.

Eestit esindavad tiimsprindis Marko Kilp ja Karel Tammjärv. "Finaali jõudmine tähendaks väga suurt eneseületust," räägib Simonlatser. "Ütlen nii, et kui meie mehed pääsevad 15 hulka, on nad hästi esinenud."

Kullalahingu peavad Simonlatseri hinnangul Norra ja Itaalia. Norralaste võistkonda kuuluvad Martin Johnsrud Sundby ja Johannes Hösflot Kläbo, Itaalia tandemi moodustavad Dietmar Nöckler ja Federico Pellegrino.

"Stardis on väga palju distantsimehi ja see ühtlustab medalipretendentide ringi," lausub Simonlatser. "Medali võitmiseks on head väljavaated ka Šveitsil (Roman Furger-Dario Cologna), Venemaa olümpiaatleetidel (Deniss Spitsov-Aleksandr Bolšunov) ja Rootsil (Marcus Hellner-Calle Halfvarsson). Huvitav võistkond on brittidel – Andrew Musgrave-Andrew Young –, kuid medalit on neile veel vara pakkuda."

Naiste kullalahingus toob Simonlatser suursoosikutena välja Norra (Marit Björgen-Maiken Caspersen Falla) ja Rootsi (Charlotte Kalla-Stina Nilsson).

"Medalikonkurentsi julgen pakkuda veel kaks võistkonda: Šveitsi, kui nende esimene vahetus vastu peab, ja USA, keda esindavad Kikkan Randall ja Jessica Diggins," ütleb Simonlatser. Ja lisab: "Kindlasti ei tohi unustada venelannasid."