Syn ColeFoto: Andrei Ozdoba
Saund
21. veebruar 2018, 08:35

VAU! „Made in Estonia“ toob Eesti elektroonilise muusika paremiku EV100 eelõhtul ühte kohta kokku

Reedel koguneb Kultuurikatlas esimest korda peetaval festivalil „Made in Estonia“ 15 Eesti elektroonilise muusika artisti. Peaesinejaiks on elektroonilises tantsumuusikas rahvusvaheliselt tuntuimad eestlased Madison Mars, Syn Cole ja Mord Fustang.

„Sündmuse idee sai alguse ligi poolteist aastat tagasi mitme inimese koostöös. Tundus, et just EV100 eelõhtu oleks õige hetk, millal näidata 100aastase Eesti kultuuri mitmepalgelisust, avatust ja loovust,“ räägib Õhtulehele üks ürituse esinejatest ja korraldajatest Kristjan Hirmo.

„Eesti on riik, mis tõstab oma väärika ajaloo kõrvale ka tänapäeva ja tuleviku kultuuri ilminguid. Eesti on nooruslik, näidates muutuva kultuuri väljundeid, mis arenevad koos maailmas valitsevate trendidega,“ kiidab Hirmo. „Üheks eesmärgiks on ka pakkuda elektroonilise muusika sõpradele harukordset võimalust Eesti paremik ühel õhtul ühes kohas üle vaadata,“ lisab ta.

Muidugi pole olnud lihtne nii esinduslikku seltskonda samaks õhtuks ühte paika esinema püüda. „Kuna mitmete festivalil esinevate artistidega suhtlemine toimub läbi nende agentuuride ja mänedžmentide, mis asuvad Eestist väljaspool, siis oli suhtlust ja paikaloksutamist omajagu.“ Kuid kodumaa suure juubeli puhul ülesastumine on loomulikult auasi. Peaesinejad kuulutavad oma sotsiaalmeedialehtedel uhkelt „Made in Estonial“ esinemist.

Mord Fustang Foto: Made in Estonia

Ürituse kolmel staaril on käsil kibekiired ajad. Pärnakas Syn Cole (Rene Pais) sõlmis eelmise aasta lõpus lepingu Sony Musicuga ning tema värskeim singel „Got The Feeling“, mis valminud koos kolm Grammyt võitnud vokaalansambli Pentatonix solisti Kirstin Maldonadoga, on ohtralt mängitud raadiohitt. Edu saadab seda nii siinmail kui ka välismaistes tantsumuusikaedetabelites, pala on mängukavva võtnud ka Suurbritannia tähtsaim raadiojaam BBC Radio 1.

Teine suvepealinna esindaja Madison Mars (Madis Sillamo) jõudis maailmas enimmängitud tantsumuusikapalade kohta infot koguva internetikeskkonna 1001tracklists.com andmete põhjal eelmise aasta 50 nõutuima produtsendi hulka. Lisaks omaenda suurhitile „Atom“ aitasid teda edetabelisse nimekatele artistidele, näiteks Martin Garrixile, Hardwellile, Pinkile ja Jonas Bluele tehtud remiksid. Peagi avaldab produtsent värske remiksi Stingi uuele singlile.

USAs elav ja tegutsev DJ ja produtsent Mord Fustang (Rauno Roosnurm) astub kodumaal lavale üle pika aja. Koselt pärit noormehe muusikaline käekiri on äratuntavalt iseloomulik ning see on talle elektroonilise muusika maailmas toonud palju tunnustust ja suuri ülesastumisi. Tema värskeim singel “VRES” ilmus veebruari alguses Saksa electro house'i plaadifirma Plasmapool alt.

Spetsiaalse festivali jaoks ette valmistatud kavaga astub lavale värske ja entusiastlik elektroonilise muusika duo Púr Múdd, kuhu kuuluvad laulja Joonas Alvre ja instrumentalist Oliver Rõõmus. Ka nemad on kanda kinnitamas piiri taga – märtsi algul ilmub neilt uus lugu, mille annab välja Hollandi superstaari Armin van Buureni plaadifirma Armada Music. Kultuurikatlas esitab Púr Múdd seda singlit esmakordselt.

Púr Múdd Foto: Made in Estonia

Esinejate seas on veel äsja aasta elektroonikaalbumi eest muusikaauhinna võitnud Dave Storm, paari nädala eest koos USA DJ ja produtsendi Todd Terryga loo reliisinud Janika Tenn ning Bert On Beats, kellel ilmub just 23. veebruaril Jaapanis uus EP. Samuti näeb Sky Plusi konkursi „Sügishit 2017“ võitnud 18aastase Rakvere tüdruku Dino Shadixi esimest avalikku ülesastumist.

Festivali kava:

Black Boxi saalis

Madison Mars

Syn Cole

Mord Fustang

Púr Múdd

Bert On Beats

Kert Klaus

Kristjan Hirmo

Janika Tenn

Dino Shadix

Katelde saalis

Bombossa Brothers

Rulers Of The Deep

Dave Storm

Merimell

Widenski

Raigo Smith

Lisaks tehakse Kultuurikatlas teatavaks portaali EestiDJ.ee rahvahääletuse tulemused. Jaanuaris üheksandat aastat korraldatud küsitlusel avaldas avamust rekordarv inimesi – ligi 17 000. Neil oli võimalus anda oma hääl lemmiku poolt viies kategoorias: populaarseim DJ, sündmus, raadiosaade, klubi ning rahvusvaheline DJ.

Viimases kategoorias kogus enim hääli Martin Garrix, kes on eestlaste soosik kolmandat aastat järjest. Ülejäänud võitjad selguvad festivalil, kus auhinnatseremooniat juhib lauljatar Ariadne.