Johan TalihärmFoto: Aldo Luud
Pyeongchang 2018
21. veebruar 2018, 08:08

ÕL OLÜMPIAL | Johan Talihärm koondisekaaslase noroviirusest: korra tõmbas tõsiseks küll

Nagu eile selgus, külastas kurikuulus noroviirus möödunud nädalavahetusel ka Eesti olümpiakoondist, kui haigestus laskesuusataja Kalev Ermits.

Õnneks reageeris mees esimestele sümptomitele kiiresti ega põdenud haigust väga raskelt. Juba üleeile oli ta tagasi treeningul. "Kalev on ära taastunud ja teeb normaalsete koormuste juures trenni," lausub laskesuusakoondise varumees Johan Talihärm (23), kes praeguse seisuga ülehomses teatesõidus starti ei pääse.

"Need oli Maailma Terviseorganisatsiooni nõuded, mida pidime täitma, et ta ei tohtinud 48 tundi toast välja tulla. Enesetunde poolest oleks ta palju varem aktiivseks muutunud."

Talihärm tunnistab tagantjärele, et Ermitsa haigestumine muutis kõik laskesuusatajad ärevaks ja valvsaks. "Mitte hirmutunne, aga korra võttis tõsiseks," muljetab ta.

"Et nüüd peab tegutsema. Ei saa enam võtta naljaga. Kolisime [koos ülejäänud laskesuusatajatega] eraldi korterisse. Kõik pesid hoolsamalt käsi, hügieenilapid olid alati taskus. Tegime iga puudutatud asja, näiteks ukselingi või laua, kohe puhtaks. Ja käed ka."

Kusjuures Ermits elab tänaseni kamraadidest eraldi. "Tal ei olnud põhjust uuesti kolima hakata."