Rootsi ja Saksamaa pidasid tulise lahingu. Foto: JUNG YEON-JE
Pyeongchang 2018
21. veebruar 2018, 16:33

ŠOKK! Rootsi võitles end olümpia veerandfinaalis raskest seisust välja, kuid sai Saksamaalt ikkagi lüüa (1)

Pyeongchangi talimängude meeste jäähoki on jõudnud otsustavasse faasi. Selgunud on kõik poolfinalistid. Viimasena kindlustas koha nelja parema seas Saksamaa, kes üllatas 4:3 võiduga lisaajal Rootsit. 

Alagrupiturniiril ühe mängu võitnud sakslased pidi erinevalt rootslastest madistama ka kaheksandikfinaalis. Seal peeti tuline lahing ning Šveitsist saadi jagu alles lisaajal 2:1. 

Sama hoo pealt jätkati täna veerandfinaalis, kus avakolmandikul rootslased juba 2:0 kaotusseisu jäeti. Järgmised 20 minutit väravalisa ei toonud. Juhtuma hakkas jälle otsustavas vaatuses. 

Rootsi lõi viimase kolmandiku alguses ühe tagasi ning vähendas vahe minimaalseks. Vaid kaks minutit hiljem oli aga taas resultatiivne Saksamaa ning tundus, et mäng on tehtud. Meie läänenaabrid ei andnud aga alla. 

10.25 enne kolmanda kolmandiku lõppu jõudis Rootsi taas vastasest vaid värava kaugusele. Mõne minuti pärast särasid aga tablool juba viiginumbrid! 3:3 seisuga ka normaalaeg lõppes. 

Lisaajal oli aga taas täpne Saksamaa ning sellest piisas, et poolfinaali jõuda! Viimati jõudsid sakslased olümpial nelja parem hulka 1976. aastal, kui Innsbruckis võideti pronks. 

Poolfinaalides lähevad omavahel vastamisi: Tšehhi - Venemaa olümpiasportlased ning Kanada - Saksamaa. Kohtumised peetakse ülehomme.